Filarmonica ”Oltenia” Craiova – Invitație la concert în aer liber

0
11

Vineri, 12 iunie 2020, începând cu ora 19:00, publicul este invitat la primul concert simfonic organizat de Filarmonica ”Oltenia” Craiova, de la reluarea activității artistice. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Vară din Parcul ”Nicolae Romanescu”, conducerea muzicală fiind asigurată de Gabriel Niță, absolvent al Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la secţia interpretare muzicală – vioară. A urmat în acelaşi timp şi cursurile secţiei compoziţie din cadrul instituţiei academice amintite. 

VINERI,  12  IUNIE  2020,  ORA  19:00

Concert simfonic la Teatrul de Vară – Parcul ”Nicolae Romanescu”

ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  „OLTENIA”

Conducerea muzicală: GABRIEL  NIȚĂ

Concertmaestru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, Gabriel Niţă este laureatul multor concursuri prestigioase de vioară, naţionale şi internaţionale: „Vaclav Huml” Zagreb, Croaţia (1985), „Rodolfo Lipizer” Gorizia, Italia (1986) şi Anvers, Belgia (1995). Este membru al Uniunii Compozitorilor din România şi al Academiei „Santa Cecilia” din Roma, autor a peste 300 de lucrări ce cuprind compoziţii şi aranjamente pentru orchestră; pasiunea componistică fiind recunoscută şi prin faptul că este reprezentantul pentru Europa al Make Music Finale Software developement. Violonistul craiovean a scris recent orchestraţia Concertului nr. 2 în Si minor „La Campanella”, a Concertului nr. 4 în Re minor şi a Concertului nr. 5 în La minor pentru vioară de Niccolò Paganini.

 

Citeste si ...  Opera Romana Craiova : Requiem, pe scena Teatrului de Vara

În programul serii se regăsesc pagini muzicale de mare popularitate:

Johann Strauss-fiul: Uvertura operetei „Liliacul”

Antonín Dvořák: Dans slav op. 72, nr. 2

Constantin Dimitrescu: Dans țărănesc

Johann Strauss-fiul: Polca „La vânătoare”, op. 373

Johann Strauss-fiul: Valsul „Voci de primăvară”, op. 410

Constantin Bobescu: „Frunza și Rustemul”

Johannes Brahms: Dansuri ungare nr. 1 și 5

Johann Strauss-fiul: Valsul „Trandafiri din Sud”, op. 388

Johann Strauss-fiul: Polca „Tunete și fulgere”, op. 324

Paul Constantinescu: Olteneasca

Grigoraș Dinicu/Pancho Vladigerov: Hora staccato

Johann Strauss-fiul: Valsul „Dunărea albastră”, op. 314

 

Invitațiile la concert pot fi procurate de la agenţia Filarmonicii „Oltenia” Craiova (program luni-joi, orele 8:30-14:30), Calea Unirii nr. 16, telefon 0251 414 698, sau vineri, în ziua concertului, începând cu ora 13:00, de la Teatrul de Vară din Parcul ”Nicolae Romanescu”. Spectatorii sunt rugați să ajungă la eveniment la ora 18:30 și să poarte mască.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here