Filarmonica Oltenia Craiova: “METAmorfoze” cu violonistul Aron Cavassi și pianistul Daniel Dascălu

0
131

În seara de miercuri, 20 martie 2024, de la ora 19:00, publicul este invitat la Filarmonica Oltenia să se bucure de un concert cameral susținut de tineri artiști: Aron Cavassi, la vioară și Daniel Dascălu, la pian. Evenimentul va include o varietate de lucrări ale unor compozitori de referință din perioada modernă și contemporană, precum Philip Glass (SUA), Benjamin Britten (Marea Britanie), Arvo Pärt (Estonia), Paul Constantinescu, George Enescu și Béla Bartók (Ungaria).

Numele recitalului, METAmorfoze, după lucrarea omonimă a lui Philip Glass, are ca punct de plecare cartea lui Kafka ”Metamorfoza”, una din cele mai enigmatice opere ale secolului al XX-lea, generând numeroase interpretări, de la cele psihanalitice sau existențialiste la cele religioase sau istorice.
Dacă prima parte a concertului este dedicată exclusiv muzicii internaționale, a doua parte abordează lucrarea marelui Enescu, Sonata nr.2 în Fa minor, prima capodoperă enesciană. Compozitorul însuşi mărturisea prietenului său B. Gavoty: „Cu cea de-a doua mea sonată pentru pian şi vioară… simt că evoluez rapid şi că devin eu însumi…”.

Aron Cavassi, originar din Freiburg, Germania, și-a demonstrat măiestria ca violonist în numeroase concerte solo și alături de diverse formații camerale în întreaga Europă. Daniel Dascălu, un pianist cu o carieră impresionantă, a susținut recitaluri pe scene de prestigiu și a obținut premii la concursuri naționale și internaționale.

Actorii Laurențiu Nicu și Anca Țecu vor ilustra imaginile sonore prin secvențe de mișcare scenică și dans contemporan aducând mai aproape de public mesajul lucrărilor abordate de muzicieni. Această colaborare între cei patru tineri artiști va crea o atmosferă inedită și emoționantă pentru iubitorii de muzică clasică din Craiova.

Biletele pentru recital pot fi achiziționate de la agenția Filarmonicii Oltenia din Calea Unirii 16 sau online:
https://www.entertix.ro/evenimente/20816/concert-cameral-20-martie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00
Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698
Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.