Filarmonica “Oltenia” Craiova : Muzica filmului istoric Alexandr Nevski de Prokofiev

0
133

Artiștii Filarmonicii “Oltenia” sunt încântați să invite publicul la un eveniment muzical cu totul special, programat pentru vineri, 22 martie 2024, la ora 19:00, în sala de concerte a filarmonicii. Sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, alături de solistele Luminița Burcă, la vioară și Alexandra Leșiu în calitate de mezzosoprană, Filarmonica “Oltenia” va oferi iubitorilor de muzică clasică o seară aparte, cu un repertoriu inedit.

Programul serii va include lucrări remarcabile, precum Andante con moto din Trio op. 100 în Do minor, o creație de Franz Schubert/ George Enescu, precum și “Ciaccona con canone” pentru vioară și orchestră de cameră, compusă de Mihaela Vosganian.

Momentul culminant al serii va fi reprezentat de interpretarea Cantatei “Alexandr Nevski” pentru mezzosoprană, cor și orchestră de Serghei Prokofiev. Această capodoperă muzicală, care evocă epoca medievală și eroismul legendar al prințului Alexandr Nevski, va fi adusă la viață de către solista Alexandra Leșiu, alături de Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii “Oltenia”.

Dirijorul Radu Zaharia, cu o carieră impresionantă și o bogată experiență internațională, va conduce această seară muzicală plină de pasiune și emoție, aducând în prim plan talentul și dedicarea muzicienilor filarmonicii oltene.

Luminița Burcă, violonistă cu o carieră remarcabilă și o contribuție semnificativă la scena muzicală românească, va fi una dintre protagoniste, încântând publicul cu virtuozitatea și sensibilitatea sa artistică. Mezzosoprana Alexandra Leșiu, o prezență activă și apreciată în viața culturală, va aduce în fața publicului o interpretare captivantă și plină de profunzime.

Această seară de excepție promite să fie una memorabilă, în care publicul va fi purtat într-o călătorie sonoră captivantă și plină de energie.

Biletele se achiziționează la agenția Filarmonicii „Oltenia” din Calea Unirii 16 sau online:
https://www.entertix.ro/evenimente/20090/concert-simfonic-22-martie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00
Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.