Firma despre care DNA sustine ca e controlata de Darius Valcov a primit un nou contract de aproape 1 milion de lei pentru apa si canalizare in Slatina

0
241

Firma Aceti din Slatina a semnat un nou contract cu Compania de Apa Olt pentru extinderea si reabilitarea retelei de apa potabila si canalizare din Slatina, potrivit SICAP (portalul guvernamental de transparenta in achizitii publice).

Sunt vizate lucrari pe strazile Tineretului, Vailor, Cireasov, gen. Aurel Aldea, prelungirea Tunari si Vederii din Slatina. Contractul a fost atribuit prin procedura simplificata, fara licitatie, dupa ce doar firma Aceti a depus o oferta. Valoarea contractului este de 945.000 de lei fara TVA.

Potrivit DNA si altor informatii coroborate din declaratiile de avere si presa locala, firma Aceti este controlata de Darius Valcov, fostul primar PDL din Slatina, ex-ministru PSD de Finante, fost consilier al premierului Dancila si amic al fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Darius Valcov este judecat la Inalta Curte tocmai pentru comisioane primite astfel incat Compania de apa Olt sa acorde contracte pentru lucrari la retelele de apa si canalizare unor firme agreate. In 2018, Valcov a primit 8 ani de detentie, insa sentinta a fost anulata ca urmare a deciziei CCR privind nespecializarea completurilor de 3 judecatori in materie de coruptie si procesul se judeca de la zero.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Cine e firma ACETI din Slatina. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Aceti este detinuta de Gheorghe Aurel Deaconu (67 de ani) din Olanesti si firma Topnef Reciclare din Slatina. Aceasta din urma este detinuta de Nicolae Cristian Deaconu (38 de ani).

Pana in 2016, actionarul principal al Aceti a fost firma Rupiah, insa aceasta din urma a cooptat in societate firma Topnef Reciclare si pe Gheorghe Aurel Deacinu si apoi le-a cesionat actiunile.

Citeste si :   Olt : Dinca si complicele sau au fost transferati la Penitenciarul Craiova

La firma Topnef Reciclare este angajata Andreea-Carmen Cismaru, sotia lui Cristian Cismaru, city manager-ul Slatinei, varul si fost consilier personal al lui Darius Valcov, potrivit declaratiei de avere a lui Cismaru, coroborate cu informatii din presa .

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here