Florin Citu a rabufnit! Ce se intampla cu dublarea alocatiilor? Motivul pentru care acestea nu au fost majorate

0
2

Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, a reactionat cu privire la tema dublarii alocatiilor. Acesta este de parere ca Guvernul nu are banii necesari pentru ca alocatiile copiilor sa fie majorate.

Ministrul Finantelor a rabufnit in direct la Digi 24 atunci cand a venit vorba de dublarea alocatiilor copiilor. Acesta este de parere ca nu exista bani pentru ca aceasta majorare sa fie posibila.

„Suntem in plina criza globala. De unde sa luam acesti bani? Sa taxam populatia mai mult? Sa taiem de la investitii sau sa ne imprumutam si mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acesti bani”, a declarat ministrul Florin Citu la Digi24.

Ce spunea Citu despre dublarea alocatiilor in weekend
„Au fost aprobate in Parlamentul Romaniei, au fost dublate, in acest context al atacurilor asupra Guvernului, fara sa aiba sursa de finantare. In momentul in care bugetul era deja distribuit. Ce sa facem acum? Costurile cu alocatiile sunt 6,3 miliarde. Suntem in plina criza globala, nu numai in Romania, peste tot in lume sunt economii care sunt la pamant.

Citeste si ...  Lucian Bode,Ministrul Transporturilor: Pana la sfarsitul anului vor incepe lucrarile la peste 150 km de autostrazi si drumuri expres

Daca aveam aceasta discutie in momentul cand se facea bugetul, era altceva, puteai sa aloci bani si discutam despre la timpul lui. Dar a venit in mijlocul anului, fara sursa de finantare.

Aici nu ai cum sa discuti, trebuie sa luam bani de undeva. Putem sa taxam, sa va taxam pe dumneavoastra sectorul privat, mai mult. Putem sa taiem bani de la investitii sau putem sa ne imprumutam si mai mult, dar asta inseamna si alte costuri. Astea sunt variantele”, a spus Florin Citu, la Digi24.

„Legea, asa cum este ea, nu spune sursa de finantare si asta inseamna ca e neconstitutionala. Orice proiect de lege care creste cheltuielile la buget trebuie sa aiba si o sursa de finantare”, a adaugat ministrul Finantelor, precizand ca legea inca nu a fost atacata la CCR.

Daca legea nu va fi declarata neconstitutionala de catre CCR, Florin Citu a spus ca asta nu inseamna automat dublarea alocatiilor.

„Nu este adevarat. Vom putea sa ne uitam la resursele pe care le avem in acel moment. Vedem daca putem sau putem sa amanam aceasta dublare pentru viitor”, a afirmat ministrul.

Citeste si ...  Raluca Turcan : Din fericire pentru doljeni, odată cu noua guvernare s-a trecut de la vorbe la fapte.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here