Florin Cîțu despre dezastrul din primării: Veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile

0
138

Premierul i-a spulberat pe edilii din România. Florin Cîțu a spus, în cadrul întâlnirii cu primarii de municipii, că trebuie discutată situaţia cheltuielilor şi a gradului de colectare întrucât, în jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale, veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile.

”Astăzi în România sunt jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile. Ăsta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie aici. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe dintre UAT-uri nu este unde ar trebuie să fie”, a declarat, luni, premierul Florin Cîțu, la întâlnirea cu primarii de municipiuu.

Florin Cîțu a precizat că trebuie o reformă a cheltuielilor şi a gradului de colectare.

”Există un fond de dezvotare în PNRR care are resurse pentru toate UAT-urile din Romnia. Sunt 2,1 miliarde de euro care vor veni prin proiecte către dmneavoastră”, a mai declarat Cîţu, precizând, însă, că trebuie stabilite criteriile pe baza cărora vor putea fi accesate fondurile.

Cîţu le-a transmis edililor din Adunarea Generale a Asociației Municipiilor din România, condusă de Emil Boc, faptul că are nevoie de toţi aleşii locali pentru a atrage fondurile europene.

„Această guvernare este diferită. Am nevoie de toată lumea, de toţi primarii, de toţi preşedinţii de Consiliu Judeţean pentru a dezvolta România. Cele 76,2 miliarde de euro din fonduri europene şi PNRR trebuie implementate de toată lumea, de toţi primarii, de toţi preşedinţii de CJ. Avem nevoie de toate resursele pentru a atrage aceşti bani. Vreau să fie foarte clar mesajul.

Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid atât timp cât voi fi prim ministrul României. Toate aceastea se vor face în Guvernul României, fără niciun fel de criterii politice”, a declarat premierul Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here