Florin Cîţu: Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se va aproba săptămâna viitoare

0
122

Florin Cîţu vine cu veşti proaste pentru românii care aveau de gând să-şi cumuleze pensia cu salariul de la stat. Premierul a anunţat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria că actului normativ privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se va aproba săptămâna viitoare.

Florin Cîţu a anunţat că săptămâna viitoare va fi aprobat actul normativ privind interdicţia de a cumula pensia cu salariul la stat.

„Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se va aproba săptămâna viitoare”, a declarat premierul, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Primul-ministru a precizat că în forma actuală a proiectului este prevăzută vârsta de 70 de ani pentru cei care doresc să rămână în activitate, indiferent că este vorba de sectorul public sau de cel privat.

„Nu, deocamdată proiectul de lege vorbeşte doar de 70 de ani. Nu cred că putem să discriminăm între privat şi sectorul public, dar dacă parlamentul găseşte cadrul legal să modifice, să fie mai flexibil, bineînţeles. Este varianta cu care noi mergem în Parlament”, a mai subliniat premierul în cadrul conferinţei de presă de la Palatul Victoria.

Referitor la creşterea salariului minim pe economie, premierul a declarat că va fi aplicată o formulă predictibilă şi transparentă în fiecare an. El a precizat că este o estimare faptul că ar putea să fie majorat aceste salariu până la 3.000 lei în anul 2026.

„Comisia nu spune cât să crească şi unde să ajungă salariul minim. Comisia spune că trebuie să fie o formulă predictibilă şi transparentă, prin care oamenii ştiu exact cu cât creşte salariul minim în fiecare an. Este o estimare că va fi la 3.000 de lei în 2026, dar, repet, mult mai important este cum ajungem acolo, formula trebuie să fie transparentă, să nu o schimbăm în fiecare an şi asta este ceea ce avem în PNRR. Vom avea o formulă transparentă pe care o negociem, ştiu că Ministerul Muncii deja are o discuţie cu sindicatele şi cu patronatele, este o negociere tripartită şi împreună vom agrea o formulă pe care, apoi, o vom aplica în fiecare an”, a mai declarat Cîţu la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here