Florin Citu, la Dabuleni: Suntem intr-o zona unde a inceput desertificarea.

0
63

Presedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Citu, ministrii Mediului, Apararii si Agriculturii, au lansat miercuri, la Dabuleni, prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deșertificată din sudul României.

„Suntem într-o zonă unde, aşa cum a spus şi domnul preşedinte şi domnul ministru, a început deşertificarea în România şi chiar la Dăbuleni este un loc emblematic. România are astăzi cam 29-30% din suprafaţă împădurită, în timp ce UE are o medie de 38% împădurită.

Aceasta este provocarea pentru acest guvern. Alocăm resursele prin PNRR, poate şi resurse bugetare, dacă mai este nevoie, dar provocarea pentru acest guvern, pentru domnul ministru, pentru domnii miniştri, este să aducem gradul de împădurire în România de la 29-30%, peste media europeană de 38%. Pentru motivul acesta suntem astăzi aici, să începem această campanie, iar prezenţa mea aici este pentru a arăta că susţin această campanie şi vom aloca resursele necesare.” a declarat Premierul Florin Citu..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here