Florin Citu : Succes mare al proiectului IMM Invest inca din prima ora.

0
15

Proiectul IMM Invest, de finantare a firmelor afectate de coronavirus, a inregistrat 2.500 de inscrieri inca din prima ora. Ministrul Finantelor, Florin Citu, anunta ca singurul risc major la adresa proiectului il reprezinta „Ciolacu, vaslasul lui Dragnea la propriu”.

„Imminvest.ro este live. Peste 2500 de cereri in prima ora. Avem un singur RISC MAJOR- Ciolacu, vaslasul lui Dragnea la propriu, vrea sa opreasca acest program ori prin votul din Parlament ori prin motiune. Este un program destinat sustinerii capitalului si al economiei private. Ciolacu si PSD urasc tot ce inseamna economie privata si vor face tot ce le sta in putinta sa distruga acest program.

Nu ne oprim aici. Urmeaza si alte masuri pentru TOTI romanii”, a scris Florin Citu pe Facebook.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a precizat marti ca arhitectura informatica a portalului IMM Invest a fost ”reproiectata, optimizata, securizata si consolidata”, astfel incat sa permita functionarea in conditii de accesare simultana a unui numar ridicat de utilizatori.

Citeste si ...  Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a atacat la CCR legea privind educatia sexuala in scoli

Potrivit unui comunicat al STS transmis AGERPRES, portalul http://www.imminvest.ro a fost preluat pentru „dezvoltare, administrare si gazduire” de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale in baza analizei realizate impreuna cu reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Totodata, precizeaza sursa citata, specialistii STS desfasoara permanent activitati de prevenire a incidentelor de securitate.

„In continuare, STS isi manifesta toata deschiderea pentru acordarea sprijinului institutiilor publice in dezvoltarea retelelor de comunicatii si tehnologia informatiei”, conform comunicatului.

Intr-un comunicat al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) remis luni AGERPRES se arata ca „procedura de inscriere in Programul IMM INVEST Romania va fi reluata de la zero incepand cu data de 28 aprilie, iar toti antreprenorii care vor accesa aplicatia au sanse egale”.

„Inscrierile online se vor desfasura in sesiune continua, pana la sfarsitul anului 2020 si pana la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei. In sesiunea anterioara de inscriere, nicio societate nu a fost inregistrata. Procedura va fi reluata de la 0 si ii asiguram pe antreprenorii care vor accesa aplicatia ca toti pornesc in Programul IMM INVEST cu sanse egale”, se precizeaza in comunicatul citat.

Citeste si ...  Surse: Alegerile locale, spre sfarsitul lunii septembrie, inceput de octombrie. Alegerile parlamentare in 6 decembrie

Reprezentantii Fondului de Garantare reamintesc faptul ca principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizeaza doar daca aplicantul este eligibil si are statut de IMM. Confirmarea eligibilitatii nu reprezinta acordul de finantare. Dupa aceasta prima verificare, documentele sunt transmise catre banca selectata de catre IMM, unde se va face analiza solvabilitatii si se va aproba solicitarea de credit. In etapa urmatoare, daca finantarea este aprobata, documentatia se retransmite la FNGCIMM pentru garantarea creditului si pentru aprobarea ajutorului de stat.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here