Fondurile disponibile în cadrul Programului Iluminat Public au fost epuizate în şapte minute după ce a început depunerea cererilor

0
197

Fondurile disponibile în cadrul Programului Iluminat Public, lansat vineri dimineaţa, au fost rezervate integral în şapte minute de la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe pagina oficială de Facebook.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate de la nivel de comună, oraș sau municipiu care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătățirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie și, implicit, factura publică.
🔰Bugetul alocat sesiunii de finanțare este de 500.000.000 lei.
Finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.
👉Finanţarea în cadrul acestui program se va acorda în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, respectiv:
✅pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei;
✅pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei;
✅pentru oraşe – maximum 3.000.000 lei;
✅pentru municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – maximum 50.000.000 lei;
✅pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei;
✅pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here