Fostul „caraus” al lui Valcov candideaza la Primaria Bals .. Un interviu interesant spune totul ..

0
95

Catalin Rotea, candidatul PSD si Pro Romania la Primaria Bals a acordat un interviu in PressOne anul trecut care spune totul despre acesta ..

În 2014, chiar înaintea alegerilor prezidențiale, Cătălin Rotea − tânăr politician din Slatina − trecea de la PNL la PSD. Avea 30 de ani la acea vreme. Fusese șef al Gărzii de Mediu Olt și prefect al județului, cel mai precoce român care ocupase vreodată această funcție.

Cu câteva luni înainte de schimbarea bruscă de dispoziție, Rotea lupta cu toate armele ideologice împotriva partidului căruia avea să-i jure ulterior credință.

Era candidat al PNL pentru alegerile europarlamentare când a pus pe fațada Casei de Cultură a Tineretului un banner pe care scria „Opriți Ciuma Roșie!”.

Apoi, într-o conferință de presă, a făcut pe niznaiul.

„S-au făcut tot felul de interpretări, s-au spus vorbe, au fost articole în ziar, pozitive sau negative, postări de fel și fel. Cu toate astea, eu nu înțeleg de ce s-a supărat atât de mult Partidul Social Democrat.

Pentru început, n-am știut exact despre ce este vorba. Prima dată am crezut că este vorba despre o campanie excepțională a celor de la Direcția de Sănătate Publică, iar mai apoi m-am gândit că este vorba de un mesaj al celor de la MAE vizavi de ceea ce se întâmplă în Rusia.

Într-un final, am aflat că ar fi un afiș electoral în care s-a atras atenția asupra unor evenimente tot mai vizibile la nivelul județului.

Nu am scris PSD, nu am scris PNL, nu am scris Dinamo București. Și, totuși, cei care au făcut plângere la Biroul Electoral au fost social-democrații”, spunea Rotea acum 5 ani.

Citeste si ...  A fost demarata procedura de intocmire a Strategiei Integrate de Dezvoltare a orasului Bals pentru perioada 2021-2027

Tânărul n-a oprit Ciuma Roșie, ba, mai mult, a fost contaminat. După ce a trecut la PSD, a fost numit șef de cabinet în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, condus pe atunci de Darius Vâlcov − care, și el, ajunsese PSD-ist după dezertarea din PDL, în 2012.

Relațiile dintre Rotea și Vâlcov (fost primar în Slatina) erau extrem de strânse. Atât de strânse, încât Rotea apare într-unul dintre dosarele de corupție care-l vizează pe Vâlcov, fiind indicat drept „Cărăușul șpăgii”.

Potrivit rechizitoriului din acel dosar, în 2014 Vâlcov i-a cerut unui om de afaceri 10% din valoarea contractului încheiat de acesta cu Compania de Apă Olt SA, vizând reabilitarea și extinderea unor rețele de apă.

Continuarea in PressOne ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here