Fotbal : Gaz Metan Mediaş, împrumutată de LPF pentru a termina sezonul din Liga 1

0
369

Gaz Metan Mediaş trece prin clipe extrem de grele din punct de vedere financiar, motiv pentru care a fost şi depunctată de mai multe ori.

Liga Profesionistă de Fotbal nu a stat deoparte şi a decis să ajute clubul să termine sezonul din Liga 1. 

“Noi nu putem interveni în bugetele cluburilor, dar conducătorii trebuie să fie foarte atenţi să nu depăşească cheltuielile. Pentru că aici e o problema managerială în ceea ce priveşte contractele jucătorilor. Unele contracte au fost foarte mari şi cluburile nu au avut venituri pentru a le susţine.

Din păcate ceea ce se întâmplă la unele cluburi afectează desfăşurarea întregii competiţii. Nu ascund că aşa cum am ajutat de-a lungul timpului cluburile ASA Târgu Mureş, Petrolul, aşa am ajutat-o acum pe Gaz Metan Mediaş pentru a duce la bun sfârşit campionatul şi să nu fie diminuate drepturile TV şi astfel să afecteze toate cluburile.

Ajutorul pentru Gaz Metan este reprezentat de un împrumut pentru a-şi plăti cheltuielile pentru fiecare etapă. Împrumutul se recuperează în momentul în care ei revin în Liga 1. Deci ei rămân cu o datorie la LPF. Împrumutul nu e foarte mare, o sumă totală se ridică la 50-60.000 de euro”, a afirmat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, conform Digisport.

Cum îşi ia LPF banii înapoi ?

“Interesul nostru e ca ei să supravieţuiască. Aşa că prin împrumut s-au acoperit cheltuielile de deplasare şi s-au cesionat drepturile de televizare care ţin de participarea în Liga 1 şi 2. Adică în măsura în care ei vor continua în Liga 2 acest împrumut se va regla.

Acest împrumut nu poate fi numit sub nicio formă unul păgubos pentru că în realitate, dacă s-ar fi încheiat competiţia cu un număr mai mic de meciuri, cu siguranţă că prejudiciul suferit de toate celelalte cluburi din Liga 1 ar fi fost unul mult mai mare decât acest împrumut”, a spus Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

Gaz Metan Mediaş a fost învinsă luni seară în Giuleşti de Rapid Bucureşti cu scorul de 8-0, fără a avea şut pe poarta vişiniilor. Gaz Metan are 11 înfrângeri consecutive în campionat, şi are -15 puncte în clasament. De asemenea, în ultimele 11 meciuri, medieşenii au marcat de 2 ori şi au primit 38 de goluri.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here