Poli Iași și FCU Craiova ocupă cele două locuri de baraj înaintea meciului direct, cu 17 puncte, respectiv 16 și au nevoie ca de aer de victorie pentru a nu se rupe de prima jumătate a clasamentului. Cele doua echipe au noi antrenori pe banca astfel ca duelul de azi pare sa fie unul deschis oricarui rezultat.

Eugen Trică si Vlad Pop au prefatet partida de la Iași. Meciul se va disputa în Copou, cu începere de la ora 17:30.

“Referitor la partida de maine, este o situație asemănătoare pentru ambele echipe. Ei vin după niște rezultate negative, la fel și noi. A avut loc schimbarea antrenorului atât la ei cât și la noi. Sunt convins că în astea două zile și Toni a lucrat la factorul mental. La fel și eu asta am discutat cu băieții. Le-am ridicat moralul încă din prima zi din care am venit. Poate că un mic avantaj îl au ei pentru că nu au jucat săptămâna asta. Noi am jucat 120 de minute cu Voluntari și din păcate am și pierdut la loviturile de la 11 metri. Este clar că se anunță o partidă dificilă la Iași și probabil o să mă întrebați ce o să facă diferența. Iar eu cred că cel care greșește mai puțin va avea câștig de cauză, plus calitatea jucătorului și execuția. Îl știu bine pe Toni. Îmi este prieten, dar nu știu care este filozofia lui. El a fost în staff-ul lui Coceicao, pe care îl cunosc foarte bine, la naționala Camerunului.

Vorbeați de perioada noastră de la CFR, a fost o perioadă foarte bună, dar e de domeniul trecutului. Am muncit acolo împreună și am câștigat trofee. Important este ceea ce facem azi. Atât el, dar și eu ne dorim să câștigăm meciul direct pentru a debloca această situație în care sunt ambele echipe. Vizavi de revenirea mea la Craiova, eu am spus-o tot timpul. Atât timp cât domnul Mititelu va apela la mine eu voi răspunde prezent în orice situație. Știți foarte bine că Craiova este viața mea. Aici m-am născut și voi face totul împreună cu staff-ul meu să ieșim din această situație. Adrian Mititelu m-a convins să revin cu situația actuală în care se află echipa. Probabil că nu mai eram acum aici dacă îi intra lui Pop acel șut de la ultima fază. Dar toate sunt făcute de cel de sus și de aia sus și aici. ( n.red zâmbește). Însă, am mare încredere că putem ieși din acest impas. Ei sunt jucători de valoare. Au fost în acea vrie, iar de mâine sper să se deblocheze acest factor mental și sper să câștigăm toate cele trei puncte”, a spus Trică.

„Știm că este cu sufletul alături de noi!”
Întrebat dacă este la curent cu declarațiile lui Rodion Cămătaru la adresa sa, cel care a salutat revenirea la FCU a lui Eugen Trică, „Jose” a declarat: „Nu pot să fiu decât încântat că o legendă a fotbalului european vorbește asemnea cuvinte despre mine. Îi mulțumesc frumos! A câștigat gheata de Aur, iar eu nu pot să fiu decât încântat de ceea ce a spus dumnealui despre mine. Eu știu că dânsul este cu sufletul alături de noi și ne încurajează tot timpul.

Vom mai avea șapte meciuri de jucat, dar momentan trebuie să ne gândim doar la meciul de la Iași. Totul trebuie să luăm totul pas cu pas. Nu ne batem doar cu Dinamo pentru salvarea de la retrogradare. Eu sper să ne întoarcem cu trei puncte de la Iași. Nu trebuie să vorbim acum despre ceea ce va fi de la vară, important este să vedem ce facem acum. Important este ca această echipă a noastră să rămână în prima ligă. Am văzut și meciul Rapidului cu CFR și ați văzut reacția jucătorilor lui CFR, nu? Important a fost modul cum au reacționat ei după ce au fost umiliți de către Corvinul”.

La rândul său, Vlad Pop a vorbit despre modul în care el crede că se poate câștiga partida împotriva moldovenilor.

“După cum știe toată lumea, și cei din interiorul clubului și cei de afară, transversăm o perioadă destul de secetoasă. E valabil pentru ambele echipe. În astfel de meciuri pentru salvarea de la retrogradare nu știu dacă mai contează foarte mult aspectul tehnico-tactic. Meciurile de acest gen se câștigă pe angajament, iar eu cred că are prima șansă o a va avea echipa car este mai unită. Pe toată durata sezonului am suferit pe partea defenisivă și am excelat pe partea de atac. Însă, în acest meci cred că ar mulțumi pe oricine o victorie la o diferență minimă.

Nu cred că mai interesează pe nimeni să marcăm trei-patru goluri. Important este doar să câștigi meciul. După părerea mea meciul cu Iași este cel mai importnat de până acum. Nu trebuie să ne gîndim acum la următoarele meciuri, ci doar la cel cu Poli Iași. Eu nu cred că un antrenor poate să schimbe lucrurile într-o zi sau două, mai ales că situația nu e prea bună aici. Însă, Mister e din Craiova de aici. A fost în Liga 3 și în Liga 2 la noi. A fost și jucător aici și cred că e doar de bine venirea lui la noi”, a spus Pop.

A: Vidican Rares George (Satu Mare – Satu Mare)
A1: Avram Valentin (Bucureşti – Bucureşti)
A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca – Cluj)
Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti – Bucureşti)
Arbitru AVAR: Necula Mihaita (Bucureşti – Bucureşti)
R1: Marcu Claudiu (Constanţa – Constanţa)
Obs. arbitri: Ciubotariu Liviu (Galaţi – Galaţi)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *