Franța a decis prelungirea stării de urgență până la 24 iulie

0
7

Starea de urgenţă din Franţa a fost prelungită până pe 24 iulie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, potrivit AFP.

Starea de urgenţă din cauza pandemieie de coronavirus a fost introdusă în Franţa pe 24 martie. Guvernul francez a decis prelungirea acesteia deoarece ridicarea sa la 23 mai „ar fi prematură”, „riscurile de revenire a epidemiei” fiind „dovedite în cazul întreruperii bruşte a măsurile în vigoare”, se arată în proiectul de lege examinat sâmbătă în consiliul de miniştri şi care ar urma să fie înaintat începând de luni parlamentului, potrivit Agerpres.

Textul precizează în special condiţiile de carantină pentru persoanele care vin în Franţa şi care sunt infectate cu virusul.

Proiectul de lege prevede de asemenea introducerea unui „sistem de informare” privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an.

Propunerea urmăreşte „consolidarea cadrului juridic” şi „extinderea sa” pentru „a integra provocările relaxării măsurilor de izolare”, care ar urma să fie aplicată de la 11 mai, a spus Olivier Véran la finalul consiliului de miniştri.

Citeste si ...  Romania trece la STAREA DE ALERTA ! 20 de REGULI care iti vor afecta viata de zi cu zi, dupa 15 mai!

„Va trebui să trăim pentru un timp cu virusul”, a subliniat el.
„Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu virusul”, a declarat şi ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Noul coronavirus a făcut 24.594 de morţi în Franţa, conform ultimului bilanţ oficial comunicat vineri seara.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here