Gabriela Szabo, Marian Drăgulescu și alți zeci de campioni români vor îndemna populația să se vaccineze

0
100

Guvernul a lansat campania „Campioni pentru viață” cu scopul de a îndemna populația la vaccinare, sportivii înscriși deja pentru promovarea vaccinării fiind, printre alții, Gabriela Szabo (atletism), Doina Melinte (atletism), Ana Maria Brânză (scrimă), Victor Hănescu (tenis), Robert Glință (înot), Marian Drăgulescu (gimnastică).

Până în prezent, s-au alăturat campaniei, alături de inițiatori, sportivii Gabriela Szabo (atletism), Doina Melinte (atletism), Ana Maria Brânză (scrimă), Victor Hănescu (tenis de câmp), Eva Tofalvi (biatlon), Robert Glință (natație), Bernadette Szoc (tenis de masă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Florin Bratu (fotbal), Lucian Sânmărtean (fotbal), Marius Niculae (fotbal), Alexandru Gordaș (rugby), Tudor Boldor, Constantin Pristăvița și Vasile Bălan.

Numeroși alți mari sportivi și-au manifestat deja intenția de a se alătura campaniei și urmează să participe la înregistrarea mesajelor pe care doresc să le transmită: Elisabeta Lipă (canotaj), Camelia Potec (natație), Elizabeta Samara, (tenis de masă), Daniela Dodean Monteiro (tenis de masă), Adina Diaconu (tenis de masă), Ovidiu Ionescu (tenis de masă), Gina Gogean, (gimnastica), Nicoleta Ancuța Bodnar (canotaj), Simona Genina Radiș (canotaj), Marius Vasile Cozmiuc (canotaj), Ciprian Tudosă (canotaj), Mihăiță Vasile Țigănescu (canotaj), Mugurel Vasile Semciuc (canotaj), Ștefan Constantin Berariu (canotaj), Cosmin Pascari (canotaj), Bogdan Lobonț (fotbal), Simona Amânar (gimnastică), Adrian Șulcă (judo) și Loredana Ohai (judo).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sportului, în România, la fiecare trei minute, o persoană este răpusă de coronavirus. În ultimele săptămâni, România a doborât toate recordurile negative în privința numărului deceselor, raportat la un milion de locuitori. Cauza acestei situații este, potrivit reprezentanților ministerului, faptul că numai 30% din populație a înțeles că vaccinarea este singura metodă de protecție împotriva virusului.

„Am luat decizia de a demara această campanie pentru că suntem aproape de catastrofă și nu putem rămâne indiferenți. Nimeni nu este la adăpost, iar pericolul este prea mare ca să așteptăm până când va fi prea târziu. În orice clipă, cineva drag nouă se poate îmbolnăvi, iar boala ni-l poate lua pentru totdeauna. Nu există risc mai mare decât moartea! Nu există soluție mai la îndemână decât vaccinul! (…) Este una dintre cele mai importante lupte la care am participat vreodată și o facem cu dorința de a da curaj și încredere și semenilor noștri, de a salva cât mai multe vieți și de a readuce normalitatea mai aproape de noi toți”, a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here