Garda de Mediu Dolj a amendat Iridex

0
146

Comisarii Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Dolj, prin controalele efectuate la UAT-uri și operatorii economici, pun în aplicare politicile guvernamentale, de implementare a planului național de gestionare a deșeurilor.

Astfel, având în vedere tematicul aflat în desfășurare, de verificare a stării de salubritate a localităților, dar și verificarea operatorilor economici care gestionează deșeurile, o echipă de comisari a mers în control la SC Iridex Salubrizare, în punctul de lucru de la stația de sortare/transfer Goicea.

În urma inspecției, din documentele prezentate de operatorul economic, comisarii au constatat existența unor stocuri mari de deșeuri ce urmau a fi valorificate, fără a fi respectată legislația de mediu. Și anume, unitățile și întreprinderile care valorifică deșeuri au obligația de a evita formarea de stocuri care pot genera fenomene de poluare a mediului.

Pentru aceste neconformități, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 40.000 de lei. Totodată, s-a impus un program strict de remediere, cu termene bine stabilite.

Astfel de controale dispuse de Comisariatul General vor continua, pentru a verifica toate primăriile și operatorii economici desemnați pentru gestionarea deșeurilor din județul Dolj!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here