Georgel Enescu,fostul sef al IPJ Dol : Interesul a fost inlaturarea mea din functia de conducere a IPJ Dolj si aducerea unei persoane apropiate PSD-ului deoarece in 2008 se pregatea campania electorala locala.

0
18

Georgel Enescu,fostul sef al IPJ Dolj ,ne-a raspuns la cateva intrebari zilele trecute. Va prezentam un interviu in exclusivitate despre activitatea la IPJ Dolj dar si presiunea politico-mediatica de care a avut parte . Cum a vrut PSD sa-si puna oamenii si de ce au apelat la presa aservita ..
Ce legaturi sunt intre politie si politica dar si alte raspunsuri interesante oferite de Georgel Enescu ..

„Am fost numit in functia de inspector sef in luna aprilie 2005 in urma unui concurs care a avut loc la Inspectoratul General al Politiei Romane.
Mutarea mea la IPJ Dolj tot pe functia inspector sef , a venit de pe alt loc de la Crima Organizata unde coordona efectivele de Combatere a Criminalitatii Organizate fiind sef de birou.
Era o structura destul de buna insa era coordonat efectiv sub o decizie luata la nivelul PSD-ului ,efectiv mentalitatea era de a actiona in anumite medii, unele dintre ele fiind lasate mai bland in sensul ca aveau o influenta politica puternica atat economica cat si de alta natura.” ne-a declarat Georgel Enescu , fost inspector sef IPJ Dolj.

Primele scandaluri cu lumea interlopa din Craiova ..

„Primele evenimente pe care a trebuit sa le combat in 2005 au fost scandalurile stradale. Imi aduc aminte primul caz care a fost solutionat,am fost la o discoteca pe strada Romania Muncitoare ,unde s-a luat masura retinerii unor membri ai lumii interlope care au venit efectiv obiectivul principal al activitatii de politie era combaterea acestor scandaluri stradale in spatele lor fiind unii membri ai lumii interlope implicati in savarsirea unor infractiuni de alta natura ,de crima organizata ,economice evaziune fiscala. Rezultatele au fost destul de eficiente pana in anul 2007 cand efectiv la nivelul administratiei locale a avut loc o schimbare politica in sensul ca PSD a ajuns din nou sa gestioneze aceasta activitate preluand puterea politica locala. ” a continuat Georgel Enescu..

Implicarea PSD in toata activitatea politiei din judetul Dolj ..

„Administratia PSD a inceput sa inlature din conducerea institutiilor majoritatea persoanelor care erau considerate anti-PSD. Asa s-a intamplat si in situatia mea cand administratia locala m-a luat in vizor in sensul ca trebuie sa fiu inlaturat de la conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. in acea perioada majoritatea persoanelor care au fost cercetate pentru anumite fapte de natura penala ,in mare majoritate infractiuni stradale, tulburarea ordinii si linistii publice s-au reorganizat si au inceput din nou sa savarseasca acelasi gen de infractiuni, incercand sa beneficieze de o protectie din partea unor persoane bine plasate din punct de vedere politic .

Nu am acceptat nici o influenta din partea politicului nu am subordonat politicului si am desfasurat activitatea asa cum am considerat ca este legal si benefic comunitatii. Toate aceste activitati au fost derulate destul de bine pana in anul 2007 cand efectiv PSD-ul a inceput sa isi plaseze oamenii lor in toate punctele cheie din institutiile aflate pe raza judetului . ” ne-a marturisit Georgel Enescu.

Presa aservita PSD-ului a inceput cel mai greu asediu fata de Georgel Enescu..

„La Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj am rezistat opt luni de zile presiunilor politico-mediatice in sensul ca orice activitate pe care o desfasuram era mediatizata excesiv si uneori incorect in sensul ca daca doua persoane aveau un conflict imediat presa aservita PSD-ului monitoriza si gestiona acel eveniment si prezenta opiniei publice ca fiind doua elemente infractoare din lumea interlopa care s-au razboit ,care au provocat un scandal si toate erau dirijate in asa fel incat sa indice faptul ca situatia nu este gestionata la nivelul judetului Dolj .In perioada in care asupra mea au fost efectuate aceste presiuni politico-mediatice pot mentiona ca doua cazuri destul de dificile, au fost solutionate : omorul lui Leontin Begu , furtul copilului din spital ,perioada in care eram supus acestor presiuni politico-mediatice Efectiv de la structura centrala veneau din doua in doua zile echipe de control care sa efectueze analiza anumitor stiri false promovate de catre PSD ,fara ca cineva din acele echipe sa se intereseze sau sa vada stadiul de efectuare a cercetarilor in aceste cauze complexe. imi aduc aminte ca intr-o saptamana de zile la inspectorat au trecut cinci chestor de politie din structurile centrale fara ca unul dintre ei sa intrebe daca acel caz poate fi solutionat sau nu.
Interesul a fost inlaturarea mea din functia de conducere a Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj si aducerea unei persoane apropiate PSD-ului deoarece in 2008 se pregatea campania electorala locala.

Era necesar ca cineva sa se afle la conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj sa efectueze niste activitati care sa fie benefice politicii partidului ,sa nu se implice in evidentierea unor activitati ilegale, sa nu se sesizeze pentru intocmirea unor dosare penale in cazul savarsirii anumitor contraventii sau infractiuni. Iar toate aceste activitati desfasurate pentru inlaturarea mea din functia de conducere erau in stransa legatura cu structura centrala unde conducerea era asigurata de catre persoane care erau afiliate si apropiate ale PSD-ului.” a continuat Georgel Enescu..

Continuarea este in materialul video :

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here