Grecia şi Franţa introduc vaccinarea OBLIGATORIE a cadrelor medicale

0
119

Vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie în Grecia pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private în contextul în care infecţiile în ţară continuă să crească, a anunţat luni premierul elen Kyriakos Mitsotakis, potrivit EFE şi Reuters.

Mitsotakis a declarat că doar persoanele vaccinate vor beneficia de deschiderea industriei hoteliere şi de cea a ospitalităţii. Personalul din căminele de bătrâni care nu s-a vaccinat până în prezent va trebui să o facă imediat sau va fi suspendat începând cu 16 august, în timp ce personalul sanitar urmează să fie vaccinat începând cu data de 1 septembrie.

De asemenea, doar clienţii vaccinaţi vor avea acces în interior în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise din Grecia.

Aceeaşi măsură a vaccinării obligatorii a cadrelor medicale au luat-o şi autorităţile franceze. În pofida faptului că, în Franţa, există o mişcare antivaccinistă foarte bine reprezentată, autorităţile de la Paris au mizat pe faptul că vor putea convinge suficiente persoane, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar pentru a diminua răspândirea virusului. Acest lucru nu a fost, însă, posibil, astfel încât autorităţile au regândit strategia. Macron a precizat că în cazul în care imunizarea la nivel național nu crește suficient, va fi necesară „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii”.

Franţa a trecut de la un număr mediu de 400.000 de vaccinări pe zi, la sfârşitul lui mai, la circa 165.000 pe zi în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here