Grecia, zguduită de un nou cutremur, în mai puțin de 48 de ore.

0
21

Un cutremur de magnitudine 5,9 pe scara Richter s-a înregistrat joi seară, cu puţin înainte de ora 21.00 locală, în regiunea Elassona, în apropiere de oraşul Larissa în centrul Greciei, a anunţat Observatorul Naţional al Institutului de Geodinamică din Atena.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 km şi a avut epicentrul la 17 km sud-vest de oraşul Elassona, zonă care în ultimele ore „vibrează” non-stop, potrivit portalului grec de ştiri In.gr. preluat de Reuters. Acest ultim cutremur din Grecia s-a produs joi seara, la ora 20.38.

Cutremurul a fost resimțit de la Salonic, în nordul ţării, până la Atena, în sud și la Patras, în sud-vest. Mişcarea telurică a durat destul de mult, potrivit martorilor. Nu au fost raportate încă persoane rănite sau pagube materiale.

Miercuri după-amiază, un seism cu magnitudinea 5,9 grade pe scara Richter s-a produs în aceeaşi regiune din centrul Greciei.

Epicentrul seismului de miercuri a fost localizat la 21 km sud-vest de localitatea Elassona. Un oficial al serviciului de pompieri din Atena a declarat că nu există informaţii privind pagube materiale sau eventuale victime până acum, însă a adăugat: „Colegii mei au simţit cutremurul, a fost puternic”. Seismologul grec Vassilis Karathanasis a declarat că seismul a fost resimţit în toată Grecia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here