Grupul consilierilor municipali ai PNL Craiova : Administratie PSD = datorii si scumpiri

0
28

Planurile administratiei PSD in legatura cu RAT Craiova SRL pot fi descrise astfel: datorii, datorii, datorii. Astfel, pe ordinea de zi a sedintei din data de 25.06.2020 figureaza aprobarea unui acord de pre-finantare semnat cu BERD pentru suma de 6 milioane de Euro.

Partidul National Liberal atrage atentia ca pe umerii craiovenilor este pus inca un bir de catre administratia PSD, reprezentata in acest caz de Sorin Manda.
Banii sunt destinati pentru “modernizare ateliere de reparatii, corp birouri, dispecerat, spalatorie, platforme si imprejmuiri precum si retele electrice cu echipamente aferente, respectiv tot ceea ce presupune activitatea de exploatare si intretinere a flotei auto.” Iata cum se pot “toca eficient” 6 milioane de euro in vremuri de criza economica prefigurata.

La un calcul sumar, cu o perioada de rambursare de 8 ani (din care un an de gratie), rezulta ca RAT ar avea de inapoiat aproape 1 milion de euro/an – suma pe care cu siguranta nu si-o permite in actuala situatie economica si avand in vedere cifrele seci din contabilitate.

Tot in sedinta de pe 25.06.2020, la punctele 25 si 26 avem de a face cu scumpiri ale prestarilor efectuate de catre RAADPFL catre Primaria Craiova (intretinere si reparare a strazilor cu imbracaminte din pavaj de piatra bruta – respectiv alte “tarife pentru activitatile date in gestiune directa RAADPFL”).

De asemenea, gasim o propunere de alocare a sumei de 110.000 lei pentru achizitionarea unui generator de ceata rece cu alimentare Diesel, spre a fi folosit de catre Salubritate Craiova SRL; consideram suma ca fiind disproportionata in raport cu nevoile curente ale societatii si cu costurile din piata.

In concluzie, avem de a face cu 3 exemple diferite, dar care ilustreaza perfect incapacitatea administrativa a PSD si care poate fi tradusa astfel: datorii, scumpiri, irosire de bani. Pentru aceste motive, grupul de consilieri PNL din Consiliul Local Craiova va vota impotriva acestor propuneri, precum si impotriva propunerii de prelungire a mandatului directorului RAT Craiova (Sorin Manda) pana la data de 31.12.2020.
Grupul consilierilor municipali ai PNL Craiova

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here