Grupul de Comunicare Strategica: In acest moment nu avem confirmarea ca exista o „transmitere sustinuta pe scara larga” a COVID-19

0
4

La acest moment nu avem confirmarea faptului ca exista o „transmitere sustinuta pe scara larga” a noului coronavirus, a transmis grupul de Comunicare Strategica. In acest context, Grupul anunta ca o parte din masurile prevazute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autoritati.

Intrarea in scenariul al 3-lea presupunea, in estimarea initiala, „transmiterea sustinuta pe scara larga, cu cresterea presiunii asupra sistemului de ingrijiri de sanatate (101-2000 cazuri)”.

Facem precizarea ca o parte din masurile prevazute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autoritati, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului ca exista o „transmitere sustinuta pe scara larga” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de pana in prezent arata o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. In acest sens, echipele Directiilor de Sanatate Publica desfasoara anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contactilor persoanelor confirmate pozitiv.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Totodata, mentionam faptul ca, fata de previzionarea realizata, pana la acest moment nu au survenit decese in urma infectarii cu noul coronavirus.

Masuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, inainte de a se intra efectiv in Scenariul 3:
• Masuri de distantare sociala, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activitatilor colective.
• Punerea in aplicare a planului de pregatire pentru pandemie
• Raportarea calatoriilor (ex: istoricul calatoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate in cadrul unitatilor sanitare.

La nivelul CNSSU urmeaza sa fie reanalizat planul de masuri, in sensul inaspririi unor masuri deja luate si/sau completarea acestora cu alte tipuri de masuri necesare combaterii raspandirii noului coronavirus(COVID-19)

Facebook Comments
Citeste si :   Coronavirus Romania : Spitalul militar ROL 2 din Otopeni a fost declarat operational!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here