Guvernul a adoptat Ordonanta „Adio hartii”

0
27

Incepand din 1 iunie, toti angajatii Ministerului Fondurilor Europene si ai structurilor aflate in subordine au obligatia de a folosi exclusiv sistemul digital si de a renunta la hartii in interactiunea pe care o vor avea cu beneficiarii finantarilor, conform unei Ordonante adoptate in sedinta de Guvern.

Marcel Ioan Bolos, ministrul Fondurilor Europene: „Am provocat o mica revolutie realizand ceea ce trebuia facut inca din 2014, si anume sa intram in normalitatea folosirii sistemului digital. De acum nu mai exista cale de intoarcere la mecanismele greoaie pe care le urau atat de mult beneficiarii finantarilor.”

Ordonanta „Adio hartii!” este o initiativa ce vine in scopul debirocratizarii si transparentizarii interactiunii dintre beneficiarii fondurilor europene si autoritati, creand cadrul legal pentru alinierea la Regulamentele Europene.

Renuntarea la hartii inseamna pentru cei 29.495 de utilizatori ai sistemului MySMIS drumuri mai putine intre Organismele Intermediare si Autoritatile de Management, folosirea documentelor cu formate predefinite si notificari in timp real asupra progresului proiectelor depuse.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Citeste si ...  Nelu Tătaru: Sistemul medical are o boală, începând de la medicina primară, până sus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here