Guvernul anunta transportul gratuit pentru elevi.

0
20

Astazi a avut loc o sedinta la Palatul Victoria intre ministrii Marcel Vela, Raluca Turcan si Virgil Popescu. Acestia au anuntat masurile adoptate de Guvern pe toate planurile economice, inclusiv pe cel al educatiei. Afla mai multe detalii in randurile de mai jos.

Guvernul anunta transportul gratuit pentru elevi. Decizii de ultima ora
Marcel Vela a anuntat ca se va modifica OUG 21/2004 si OUG 1/2014 printr-o Ordonanta de Urgenta. Astfel s-a schimbat definirea starii de alerta. De astazi, cand expira starea de urgenta, vom intra in starea de alerta.

In ceea ce priveste educatia, Ludovic Orban a anuntat urmatoarele modificari: elevii primesc transport gratuit. Prin OUG s-a hotarat ca operatorii de transport trebuie sa le asigure transport gratuit elevilor. Daca nu o vor face vor fi sanctionati cu incetarea contractului.

Sute de mii de copii care au fost discriminati pana acum au primit un mic ajutor. Licentele de transport au fost prelungite, iar „CJ-urile preiau aceste licente cu operatorii de transport.”

Alte masuri ce privesc:

-domeniul fiscal – asociatiile si fundatiile ce cumpara medicamente, echipamentele de protectie vor fi scutite de TVA daca bunurile vor fi folosite in lupta anti virus sau vor fi donate unor entitati ce le folosesc in acest scop.
-domeniul cultural – Guvernul a introdus reglementai care sa sustina industria spectacolelor. Oamenii vor putea refolosi biletele deja cumparate. Daca biletele nu vor fi utilizate in termen de un an, banii vor fi returnati. In industria evenimentelor, veniturile impozabile vor fi platite cand vor realiza venituri.
-domeniul economic – sunt interzise deconectarile de la retelele de utilitati.
-domeniul protectiei sociale – se vor acorda zile libere platite parintilor care vor sta cu copiii pana la data de 12 iunie 2020.
Astazi starea de urgenta va inceta si va intra in vigoare starea de alerta. Prin intermediul starii de alerta, romanii vor experimenta o relaxare a restrictiilor impuse pe timp de pandemie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here