Guvernul Orban s-a hotarat asupra alegerilor locale si generale. Se vor tine respectand masurile impotriva COVID-19

0
18

In contextul pandemiei de coronavirus, nu se vor putea organiza adunari publice si mitinguri electorale prin care partidele sa incerce sa isi atraga de partea lor alegatorii, a declarat joi seful Executivului.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, ca va fi o campanie pentru alegerile locale fara adunari publice, fara mitinguri electorale, cu respectarea masurilor de protectie COVID-19.

„Am adoptat astazi in guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie.

”Trebuie sa se adapteze si candidatii si alegatorii”
Este adevarat ca nu se vor putea organiza adunari publice, mitinguri electorale, normal, daca se face campanie din casa in casa, candidatii vor trebui sa poarte masca, pentru ca in spatii inchise se poarta masca, se va apela la o campanie mai intensa pe media, pe online, ca acum online este clar un mijloc de comunicare safe.

Trebuie sa se adapteze si candidatii si alegatorii”, a afimat prim-ministrul la Digi24.

Orban a adaugat ca si in organizarea sectiilor de vot se va tine cont de respectarea masurilor de protectie COVID-19.

„In organizarea sectiilor de vot, evident, trebuie sa iei niste masuri legate de numarul maxim de persoane care sa intre, se sta la coada la anumita distanta, trebuie dezinfectanti, masti de protectie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat el.

Prim-ministrul a mai spus ca alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

”Va trebui sa iau masuri impotriva fake-news-urilor”
„Alegerile generale, dupa opinia noastra, sorocul lor, termenul lor constitutional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, astept si punctele de vedere ale altor formatiuni politice privitor la aceasta data”, a afirmat Orban.

Premierul a tinut sa risipeasca si incertitudinea cu privire la o eventuala remaniere a Guvernului, informatie prezentata de o parte din mass-media, si care se referea la inlocuirea Monicai Anisie – ministrul Educatiei, lui Marcel Vela – ministrul de Interne si lui Ion Stefan – ministrul Lucarilor Publice, Administratiei si Dezvoltarii.

Ludovic Orban a spus: „Va fi remaniere? O minciuna gogonata. E a nu stiu cata stire falsa lansata in special de un site de stiri, nu-i pronunt numele. Rog reprezentantii media sa ma sune, pe cei care sunt jurnalisti.

Pe cei care vor sa dezinformeze le spun de pe acum: nu mai dati stiri false, ca va trebui sa iau masuri impotriva fake-news-urilor promovate de unul sau doua site-uri de stiri”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here