Handbal : România debutează la Eurohandbal 2020 contra Germaniei

0
16

România debutează azi la Campionatul European de Handbal Feminin, de la ora 19.00, împotriva reprezentantei Germaniei. Echipa noastră pare a fi măcinată de problemele privind infectările cu coronavirusul: Crina Pintea a fost testată pozitiv și a rămas acasă, Laura Moisă a fost testată pozitiv la sosirea în Danemarca și este în izolare, iar colega ei de cameră, portarul titular Denisa Dedu, va mai repeta testul (negativ la prima testare) în această dimineață pentru a afla dacă poate juca cu Germania.

În celelalte meciuri ale primei zile de la CE de handbal feminin, în grupa României, se va juca și meciul Norvegia – Polonia, de la ora 21.30. În cealaltă grupă, grupa B, se vor juca două meciuri: Rusia – Spania (de la ora 19:15) și Suedia – Republica Cehă (de la ora 23:00). Norvegia este considerată principala favorită la câștigarea Campionatului European.

Lotul deplasat în Danemarca este format din următoarele jucătoare: portari – Yuliya Dumanska (Podravka), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Ana Maria Măzăreanu (Gloria Bistriţa); extreme stânga – Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (HC Zalău); interi stânga – Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare); centri – Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur); interi dreapta – Ana Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid Bucureşti); extreme dreapta -Sonia Seraficeanu (Minaur), Laura Moisă (CSM) pivoţi – Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică (Gloria Buzău).

Craioveanul Bogdan Burcea este debutant pe banca tehnică a naţionalei. Chiar dacă a fost numit selecţioner după Mondialul de acum un an, în locul danezului Tomas Ryde, Burcea nu are niciun meci oficial ca antrenor al României, din cauza pandemiei. “Dacă jucătoarele de la 9 metri reușesc să îmbrace jocul Cristinei Neagu, sunt convins că vom avea succes. Ele trebuie să aibă încredere în forțele proprii, să aibă încredere în ceea ce am pregătit în puținul timp pe care l-am avut la dispoziție și să lupte până în ultima fracțiune de secundă pentru victorie“, a spus selecționerul Burcea, înaintea debutului.

Căpitanul Cristina Neagu, despre turneul final din Danemarca: „E o perioadă ciudată pentru toată lumea să participi la un turneu final şi să fii obligat să mergi numai de la hotel de sală şi înapoi. Nu e o situaţie plăcută, dar sunt recunoscătoare că putem juca handbal. România nu a mai jucat niciun meci oficial sau amical de un an de zile. Pierderea Crinei Pintea e una imensă în condiţiile actuale. Pe lângă golurile pe care le marchează, va fi greu să suplinim lipsa ei în faza de apărare”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here