România câștigă meciurile cu Bosnia (38-16) și Grecia (31-24) şi încheie grupa de calificare la Campionatul European de Handbal feminin din 2024 cu maximum de puncte.
România a încheiat grupa pe primul loc, cu 6 victorii din tot atâtea partide, și avea calificarea asigurată încă din etapa a patra.

Lotul convocat la ultimele două partide din grupă a fost format din: portari – Diana Ciucă (Rapid Bucureşti), Bianca Curmenţ (SCM Craiova), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea); jucătoare de câmp – Bianca Bazaliu, Cristina Laslo (Gloria Bistriţa), Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Elena Roşu (Măgura Cisnădie), Ştefania Stoica (CSM Bucureşti), Oana Borş, Eva Kerekes (Minaur Baia Mare), Corina Lupei (Dunărea Brăila), Andra Moroianu (Gloria Buzău), Roberta Stamin (HC Zalău), Ana Ciolan (CSM Tg. Jiu), Lorena Ostase (Rapid)și Bianca Voica (Corona Braşov).

Campionatul European de handbal feminin din 2024 va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie în Austria, Ungaria și Elveția. Va fi primul Campionat European cu 24 de echipe la start, față de 16 reprezentative, ca până acum.
Tragerea la sorți va avea loc pe 18 aprilie, iar pe 14 aprilie, România va întâlni Franța, campioana mondială și olimpică, într-un meci amical, care se va disputa la Clermond-Ferrand.

Este a cincisprezecea ediție a Campionatuiui European la care naționala feminină obține calificarea, singura pe care a ratat-o fiind doar ediția din 2006.
La ultimul turneu final, România s-a clasat pe poziția a 12-a, iar cel mai bun rezultat a fost cucerirea medaliei de bronz, în 2010.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Un răspuns

  1. Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a reusit sa obtina doua victorii stralucitoare in ultimele meciuri din grupa de calificare la Campionatul European din 2024. Prima victorie a fost in fata Bosniei, cu un scor impresionant de 38-16, iar cea de-a doua a fost impotriva Greciei, cu un scor de 31-24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *