Handbal: SCM Craiova întâlnește mâine pe Dacia Mioveni.

0
97

SCM Craiova a organizat, ieri, o conferință de presă premergătoare startului jocului din etapa a II-a din actuala ediție de campionat a Ligii Florilor – Mol.

La conferinta au fost prezenți: Burcea Bogdan – antrenor principal și sportivele Bianca Curmenț și Oana Cîrstea.

Bogdan Burcea: ”În primul rând vreau să le felicit pe fete pentru rezultatul de la Vâlcea. Să le felicit pentru atitudinea lor și pentru că au luptat până în ultima secundă.

Meciul cu Mioveni de sâmbătă de la ora 19:00? Vreau întâi să-i invit pe suporteri să ne susțină pentru că nu va fi un meci ușor, în nici un caz. Mă bucur că am stârnit acel interes astfel încât a fost delegat unul dintre primele 3 cupluri de arbitri din România, la acest meci, cu 2 echipe care acum 2 luni eram la barajul pentru evitarea retrogradării.

Echipa din Mioveni are în componență jucătoare cu ștate vechi și performanțe în liga națională și de aceea consider că va fi un meci foarte greu. Este și un meci al ambițiilor cu o echipă, cea din Mioveni, întărită pentru acest sezon , o echipă ce trebuie respectată.

Emoțiile reîntâlnirii cu suporterii există. Emoții constructive și pozitive trebuie să aibă sportivele care au avut posibilitatea de a se autoevalua după prima etapă și de a constata că pot forma o echipă puternică când sunt conduse de atitudine și unitate pe același obiectiv. Cred că au un moral bun, sau foarte bun, însă nu trebuie să plutim, ci să fim serioase. Am încredere în ele.

Și după meciul de la Vâlcea, reafirm, trebuie să ne preocupe calitatea jocului. Vrem mai mult și consider că avem și experiență, și valoare în lotul nostru, însă acest campionat este foarte puternic cu rezultate imprevizibile.

Este nevoie de luptă, perseverență și determinare pentru a forma acel tot unitar care să ne confere atât nouă, cât și suporterilor – clar – imaginea unei echipe. Este vorba de constanță în rezultate și în performanță, iar acestea se obțin doar cu echipa.”

Bianca Tomina Curmenț: ” Indiferent de adversarul pe care îl întâlnim trebuie să fim concentrate și suntem conștiente că, dacă evoluția noastră nu va fi cel puțin la fel de bună ca în meciul de la Vâlcea, rezultatul nu va fi pe măsura așteptărilor noastre.

Este un meci aparte, după un an și jumătate în fața suporterilor noștri care ne-au lipsit și ne-a lipsit și sprijinul lor. Vor fi emoții și este și normal, dar sper să fie constructive. Îi invităm pe fanii noștri să fie alături de noi, să ne bucurăm de handbal.

Nici un adversar nu este de neglijat și nici un meci nu va fi ușor. Trebuie să ne facem jocul, să ne sprijinim una pe alta și să respectăm indicațiile antrenorilor”

Oana Roxana Cîrstea: ” Meciul cu Vâlcea a fost unul foarte greu, dar am reușit un rezultat pozitiv și sper să o ținem pe aceiași linie.

Referitor la venirea mea, mi-am dorit foarte mult să ajung aici și mă bucur că s-a întâmplat. Nu am stat deloc pe gânduri, mai ales că sunt născută aici în Craiova. Această echipă este una cu tradiție care și-a lăsat amprenta în handbalul românesc și european. Cred că oricine și-ar fi dorit să vină aici.

În ceea ce privește campionatul și meciurile viitoare, nu cred că trebuie să gândim că există meciuri accesibile pentru că totul se joacă pe teren. Noi, însă, trebuie să ne prezentăm cât mai bine, să fim cât mai precise în atac, cât mai precise în apărare și nu trebuie nici un meci ca fiind dinainte câștigat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here