Handbal : SCM Craiova și antrenorul Bogdan Burcea au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului.

0
135

SCM Craiova îi mulțumește domnului Burcea pentru toată activitatea desfășurată în Bănie. Cu Bogdan Burcea pe bancă, echipa noastră a cucerit Cupa EHF în anul 2018, reușind cea mai mare performanță din istoria handbalului craiovean. În același an, Craiova a fost vicecampioana României.
SCM Craiova ii este recunoscător tehnicianului pentru tot aportul adus în cadrul rezultatelor reușite de SCM pe plan intern și internațional. Bogdan Burcea rămâne singurul antrenor care a dus un trofeu european important în vitrina unei echipe sportive din Craiova.

Bogdan Burcea, alături de directorul SCM Craiova, Adrian Cosman şi team-managerul Sorin Toacsen au susţinut, joi, o conferinţă de presă. Antrenorul şi-a anunţat plecarea din Bănie, în timp ce Adrian Cosman i-a oferit un tablou în semn de recunoştinţă. De asemenea, cei prezenţi au oferit şi câteva cuvinte despre subiectul principal al zilei.

„Este o zi tristă pentru clubul nostru, pentru echipa de handbal. Am decis de comun acord cu cel care a adus cea mai mare performanţă sportului de sală craiovean, Bogdan Burcea, să încetăm colaborarea. Noi sperăm să fie o încetare pe un termen scurt. Ca gest de respect şi de mulţumire pentru ce a realizat Bogdan Burcea la acest club, vreau să-i înmânez un tablou care nu are valoare mare, dar are una sentimentală“, a punctat Adrian Cosman, directorul SCM Craiova.

„Am o listă foarte mare de mulţumiri, apropo de toţi sportivii şi staff-urile tehnice şi administrative de-a lungul timpului. De asemenea, le mulţumesc mult sponsorilor, dar şi suporterilor adevăraţi, care au fost alături de noi şi în vremuri bune, dar şi în cele rele. În vară împlineam 30 de ani de antrenorat fără pauză. Nu mi-a fost uşor să iau această decizie. Cred că e benefică tuturor. Nu vreau să caut motive sau scuze pentru evoluţia echipei de la 1 ianuarie. Pot să vă spun din tot sufletul că atât eu, cât şi jucătoarele, la nivelul la care s-a putut, am încercat să ne redresăm. Poate că această decizie le va ajuta să se adune, să redreseze oarecum jocul şi rezultatele în ultimele etape.

Nu pot să nu le mulţumesc Olguţei Vasilescu şi domnului Manda pentru că au fost alături de noi şi că toate promisiunile pe care le-au făcut le-au şi onorat. După 2018, Craiova nu a avut niciodată echipă de cupele europene. Nu va avea nici în următoarea perioadă. Asta se întâmplă pentru că sunt diferenţe uriaşe între bugetul de aici şi al celorlalte echipe din campionat. Minuni se pot face, pot apărea, dar sunt foarte rare. Mi-am asumat de două ori câte un obiectiv de care pot spune că nu a fost prea realist. Deşi cunoşteam detaliile şi diferenţele dintre alte structuri, ne-am ambiţionat. Faptul că s-a aflat că voi antrena la Braşov nu are nicio relevanţă. Am analizat cu toţii bine ultimele luni, ştim ce s-a întâmplat, dar rămâne între noi. A fost un şir prea lung de rezultate negative, neaşteptate pe alocuri. Neaşteptate au fost şi victoriile consecutive din tur. Asta este viaţa unei echipe, dar, din păcate, nu am reuşit să alinăm dorinţa suporterilor de a vedea rezultate pozitive. E un lucru bun pentru echipă şi pentru mine să ne despărţim în acest punct“, a declarat Bogdan Burcea.

„Vreau să protejez următorul proiect de aici, de la Craiova. Domnilor, Craiova nu a avut după 2018 niciodată echipă de cupele europene. Nu va avea nici în următoarea perioadă. Eu vă spun lucrul acesta dintr-un singur motiv. Vă rog să priviți competiția, principalele competitoare și diferențele uriașe. Minuni se pot întâmpla, dar sunt foarte rare. Mi-am asumat de două ori câte un obiectiv de care pot spune că nu a fost prea realist. Deşi cunoşteam detaliile şi diferenţele dintre alte structuri, ne-am ambiţionat. Faptul că s-a aflat că voi antrena la Braşov nu are nicio relevanţă. Am analizat cu toţii bine ultimele luni, ştim ce s-a întâmplat, dar rămâne între noi. A fost un şir prea lung de rezultate negative, neaşteptate pe alocuri. Neaşteptate au fost şi victoriile consecutive din tur. Asta este viaţa unei echipe, dar, din păcate, nu am reuşit să alinăm dorinţa suporterilor de a vedea rezultate pozitive. E un lucru bun pentru echipă şi pentru mine să ne despărţim în acest punct“, a ținut să precizeze Bogdan Burcea.

Bogdan Burcea va antrena din sezonul viitor pe Corona Brașov, unde va fi însoţit şi de alte jucătoare de la Craiova: Cristina Zamfir Burcea, soția sa, portarul Bianca Curmenț și de golghetera din sezonul trecut a Ligii Florilor, Katarina Krpež Šlezak.

Acesta se va întoarce la Craiova din postura de adversar, ceea ce nu va fi deloc uşor, după cum a mărturisit în cadrul conferinței de presă.

„Nu mai suntem în poziţia din tur, dar nici nu pot să scot cămaşa. Sunt unicul responsabil de rezultate, îmi asum acest lucru. Le doresc binele tuturor, în special echipei de handbal şi acestui club. Cei angrenaţi aici trebuie să iubească acest loc, sportul în general. Sunt impresionat de gestul din partea clubului şi sper ca tot ce e mai bun pentru echipă să se întâmple. Am venit aici să muncesc, să reuşesc. Am format aici o echipă excepţională. Am bifat cu Braşov semifinala Cupei EHF cu Braşov, iar în doi ani am câştigat finala cu Craiova. Clipele de bucurie au fost prea puţine. Acesta este sportul, totul a trecut rapid. Nu s-a mai întâmplat să mai repete cineva acest succes.

Nu va fi uşor să mă întorc aici ca adversar. Craiova va construi o echipă puternică şi fără Burcea. Emoţii sunt mereu. De oriunde revin aici, în Craiova, mă încearcă o emoţie. Asta nu înseamnă că mă dau la o parte. Mă bucur că am făcut cinste oraşului. Craiova va rămâne la loc de cinste pentru mine. Rog pe toată lumea să-şi respecte valorile şi istoria, luptând pentru tot ce este mai bun. Invit suporterii să stea lângă echipă şi la bine şi la rău“, a mai adăugat fostul tehnician al clubului SCM Craiova.

„Îi mulţumesc lui Bogdan pentru clipele frumoase petrecute aici, care sper să rămână în amintirea noastră. Am crezut împreună că putem realiza ceva la Craiova. În viitorul apropiat se poate performa la Craiova, sunt sigur asta. Aş vrea să-i mulţumesc lui Bogdan Burcea şi în numele fetelor şi îi dorim mult succes la noua sa echipă, Corona Braşov. Sper să avem şansa cu toţii să fim martorii, pe viitor, a unei performanţe în Liga Naţională“, a spus şi Sorin Toacsen.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.