Ian Pearson, presedintele Ford Romania : Ford a reluat programul de lucru in trei schimburi si anunta o investitie suplimentara de 30 de milioane de dolari

0
16

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vizitat astazi fabrica Ford de la Craiova, fiind insotit de catre conducerea companiei.
Incepand din data de 20 iulie, angajatii Fabricii de Productie Vehicule Ford de la Craiova au reluat programul de lucru in trei schimburi..

Tot astazi, Ford anunta ca a demarat o investitie suplimentara de 30 de milioane de dolari, pentru instalarea uneia dintre cele mai moderne linii de presaj. Aceasta are o suprafata de 1900 mp (aproape cat dimensiunea a doua bazine olimpice) si va permite uzinei Ford Craiova sa produca la nivel local o gama mai larga de componente, care, in acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa.

„Desi situatia continua sa fie volatila, revenirea la trei schimburi de lucru este un semn ca pietele europene au inceput sa se redreseze. Este important ca oamenii sa continue sa se comporte responsabil si sa respecte toate masurile de securitate si sanatate impuse de catre guvernele nationale si de catre companii. Acesta este un factor important pentru mentinerea activitatii noastre si a industriei auto in aceasta perioada dificila”, a declarat Ian Pearson, presedintele Ford Romania.

„Din 2008, de cand a achizitionat fabrica de la Craiova, Ford a respectat angajamentul pe care si l-a asumat fata de Romania si in special fata de Craiova. Cred ca investitiile constante pe care le-am facut in ultimii 12 ani, inclusiv cea de 30 de milioane de dolari anuntata astazi, reprezinta o dovada a acestui lucru”, a adaugat Ian.

Conducerea Ford Craiova a avut placerea de a primi astazi vizita Excelentei Sale, Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Aceasta este cea de-a doua vizita a domniei sale la fabrica Ford Craiova si prima de la inceputul pandemiei.

Mai tarziu in acest an, Ford Craiova va incepe si productia de serie a noului Ford Puma ST, cel mai performant si tehnologizat vehicul construit vreodata in Romania si primul SUV care se alatura familiei Ford Performance in Europa.

Productia modelului Puma a inceput in octombrie anul trecut la fabrica Ford din Craiova, fiind primul model hibrid construit in Romania. Acesta este comercializat in Europa, precum si in Australia si Noua Zeelanda, astfel ca Ford Craiova exporta vehicule in acest moment in peste 50 de tari la nivel global.

Ford si-a luat angajamentul de a electrifica gama sa de vehicule destinate pietei europene, Puma fiind unul dintre cele 14 modele pentru care Ford si-a propus sa ofere variante de propulsii electrificate. Printre aceste modele se numara si SUV-ul electric Mustang Mach-E – care va fi disponibil in Europa pana la sfarsitul anului 2020.

Cu o investitie de peste 1,5 miliarde de euro in uzina sa de ultima generatie de la Craiova, Ford Romania are in prezent aproximativ 6000 de angajati, atat la Fabrica de Productie Vehicule, cat si la Fabrica de Productie Motoare, care lucreaza in acest moment in doua si trei schimburi. Aproape jumatate dintre ei s-au alaturat companiei in ultimii trei ani, pentru a sprijini productia SUV-urilor EcoSport si Puma.

Inca de la inceputul pandemiei de Coronavirus, Ford Motor Company Fund, latura filantropica a companiei, impreuna cu partenerii sai din Romania, au implementat diferite actiuni de sprijinire a comunitatilor. Aceste actiuni includ: o campanie umanitara ce a presupus cumpararea si livrarea de pachete cu alimente pentru peste 400 de batrani din trei regiuni din Romania, achizitionarea unui echipament de testare COVID-19 pentru Spitalul Judetean Craiova, precum ;i cursuri online de educatie rutiera pentru peste 800 de elevi din 20 de licee din Craiova.

Pe perioada starii de urgenta generate de pandemia de COVID-19, Ford Craiova a produs peste 50.000 de viziere, donand jumatate dintre acestea catre peste 40 de institutii locale din Craiova si din judetul Dolj.

Totodata, compania a anuntat recent cinci noi programe de antreprenoriat social care vor fi sustinute financiar de catre Ford Motor Company Fund. Proiectele sunt dezvoltate in cadrul Centrului de Resurse si Angajament al Ford din Craiova (CRAF), inaugurat in octombrie 2018. Centrul permite studentilor si absolventilor Universitatii din Craiova sa proiecteze si sa lanseze proiecte sociale inovatoare si sustenabile, ce au scopul de a contribui la progresul economic din comunitatile lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here