Iarna nu i-a mai luat prin surprindere: CNAIR a scos utilajele pe străzi și au aruncat mii de tone de material antiderapant

0
24

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că în noaptea de joi spre vineri, când a fost Cod galben de vreme rea, drumarii au împrăștiat pe drumurile naționale și pe autostrăzi aproape 10.000 de tone de material antiderapant.

Potrivit CNAIR, de joi, de la ora 17.00, până vineri, la ora 5.00, după o noapte de cod galben de vreme rea, drumarii au acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu 1.194 utilaje și au împrăștiat aproximativ 9.870 de tone de material antiderapant.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astfel:

DRDP București – 117 autoutilaje, au răspândit 1297 tone de material antiderapant

DRDP Craiova – 92 autoutilaje, au răspândit 150 tone material antiderapant

DRDP Timișoara – 130 autoutilaje, au răspândit 1143,5 tone material antiderapant

DRDP Cluj – 208 autoutilaje, au răspândit 2230 tone material antiderapant

DRDP Brașov – 174 autoutilaje, au răspândit 1650,5 tone material antiderapant

DRDP Iași – 256 autoutilaje, au răspândit 2606 tone material antiderapant

DRDP Constanța – 157 autoutilaje, au răspândit 793 tone material antiderapant.

Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent, să respecte restricțiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au mașinile echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here