In Piața Mihai Viteazul din Craiova, polițiștii au protestat împotriva tăierilor salariale

0
17

Aproximativ 100 de polițiști din sindicatele din IPJ Dolj și agenți de penitenciare au protestat, timp de o oră, în fața Prefecturii din Craiova. Ei sunt nemulțumiți de înghețarea sporurilor și salariilor bugetarilor, de neindexarea pensiilor de serviciu pentru militari, dar și de masurile luate de Guvern.

„Am venit împreună cu colegii, de la mai multe organizații sindicale, fiind nemulțumiți de faptul că acest Guvern care doar ce a fost instalat a luat o măsură împotriva categoriei noastre profesionale care ne defavorizează foarte mult, față de ceilalți bugetari, în sensul în care sporurile si salariul au fost blocate la nivelul lunii decembrie 2020, moment în care la intrarea în 2021 ar fi trebuit să intrăm pe grila de salarizare, așa cum s-a întâmplat cu alte categorii bugetare încă din anul 2017 (…), a spus Gabriel Gârniță, lider de sindicat al polițiștilor din cadrul IPJ Dolj (Sidepol).

Sindicaliștii au intonat imnul național “Deșteaptă-te române” și au strigat lozinci ca: “suntem revoltati fiindcă ne furați”, sau “hoții”.

„Suntem în stradă pentru că pur și simplu suntm furați. Cineva ne bagă mâna în buzunar, găsește 100 de lei acolo, ne ia 20 de lei și ne pune80 de lei înapoi și spune că este pentru binele nostru. E un hoț cu principii. Așa se numesc acum tăierile, înghețările. Nu putem, din 2009, să așteptăm să fim plătiți și noi pe salariul minim, iar acum, după patru ani, că din 2017 când au spus că o să intrăm și noi în rând cu lumea, ne pune domnul Câțu că pentru noi nu are bani, a declarat Elvis Măceșeanu, președintele Sindicatului Polițiștilor Dolj.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here