Inca 700.000 de euro pentru gazonul stadionului din Craiova !

0
112

Primăria Craiova a demarat procedura de achiziţie a lucrărilor de schimbare a gazonului de la stadionul de fotbal. Anunţul de participare a fost postat în sistemul electronic de achiziţii publice, licitaţia şi execuţia lucrărilor urmând să se facă pe repede înainte.

Valoarea estimată pentru lucrarile de înlocuire a rulourilor de gazon este de 2.885.025,33 lei aproximativ 700.000 de euro.

„Complexul Sportiv Craiova – Stadionul de Fotbal are o capacitate de aproximativ 31.000 locuri, este o constructie semiacoperita (tribune acoperite), fara sistem retractabil de acoperire a suprafetei de joc, fara pista de atletism pe marginea suprafetei de joc si are o suprafata gazonata de 10.000 mp, din care aproximativ 8000 mp gazon hibrid si aproximativ 2000 mp gazon 100% natural, acesta din urma afland-se pe marginea suprafetei de joc.

Stadionul de Fotbal găzduiește competiții sportive – meciuri de fotbal și rugby – la nivel național și internațional, estimate la o medie de 45 de meciuri anual. Suprafața gazonată trebuie menținută în standarde, conform recomandărilor UEFA și cerințelor particulare ale organizatorilor meciurilor de fotbal sau rugby de pe acest stadion. Gazonul actual a fost montat în toamna anului 2019 si reprezinta un bun consumabil, fiind direct influentat de timpul si de modul de utilizare.

Ca urmare a cresterii numarului de evenimente desfasurate incepand cu acest an pe stadionul de fotbal din incinta Complexului Sportiv Craiova, gazonul existent avand o recomandare de a fi folosit la evenimente cu o durata de 110 minute/eveniment dupa care ii este necesara o perioada de cel putin 15 zile refacere, este necesară înlocuirea rulourilor de gazon hibrid, precum si înlocuirea gazonului natural aflat in zona de garda a terenului cu gazon sintetic 100%, care sa respecte normele UEFA. Valoarea estimată pentru lucrarile de înlocuire a rulourilor de gazon este de 2.885.025,33 lei (excl.TVA), pentru înlocuirea următoarelor tipuri de gazon: – gazon hibrid: aproximativ 8000 mp; – gazon 100 % artificial, ce se va monta pe marginea suprafetei (zona de gardă a terenului de joc): aproximativ 2000 mp.

Suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute precizată în caietul de sarcini nr.141598/12.08.2021 de 1% din valoarea totală estimată, respectiv 28.850,25 lei (excl.TVA) nu a fost inclusă în valoarea estimată a contractului, acestea putând fi accesate dupa caz, în funcţie de necesităţi, în condiţiile prevăzute la art.221 din Legea nr.98/2016, cu modificările şi completările ulterioare.

Termene pentru depunerea/ răspunsul la solicitările de clarificări/informaţii suplimentare: A. În conformitate cu prevederile art.160 alin.(1) din Legea nr.98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, termenul limita până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentaţia de atribuire este de 10 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.

B. În conformitate cu prevederile art.160 alin.(2) din Legea nr.98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare în a 7-a zi înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor printr-un răspuns consolidat, în măsura în care sunt adresate în termenul limită stabilit în anunţul de participare simplificat.” se anunta de catre Primaria Craiova in anuntul de participare.

În paralel cu licitaţia pentru înlocuirea gazonului de pe „Oblemenco“, Primăria Craiova a demarat şi o procedură de achiziţie a două sisteme de iluminare artificială şi stimulare a fotosintezei pentru gazon.

Se va achiziționa Sistem de iluminare artificială şi stimulare a fotosintezei pentru gazon LU120 sau echivalent la Complexul Sportiv Craiova „Stadion de Fotbal – 2 buc., conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 112154/30.06.2021. Achiziția este necesară pentru întreținerea suprafeței de joc din incinta Complexului Sportiv Craiova- Stadion de Fotbal, pentru a facilita creşterea ierbii atunci cînd lumina şi căldura nu sunt suficiente.

Termene pentru depunerea/raspunsul la solicitarile de clarificari/informatii suplimentare:

A. In conformitate cu prevederile art.160 alin.(1) din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 16 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.

B. În conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea nr. 98/2016, cu modificările si completările ulterioare, autoritatea contractanta va răspunde în mod clar si complet tuturor solicitărilor de clarificari intr-o singura zi si anume în a 11-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, printr-un răspuns consolidat, în măsura în care solicitările de clarificari sunt transmise în termenul precizat.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 429.649,50 lei (fără TVA). Municipalitatea va accepta oferta cu preţul cel mai scăzut. Termenul limită de primire a ofertelor este 21 septembrie. Banii sunt din bugetul local şi au fost prevăzuţi la începutul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here