Inca o bomba lansata de PSD : Aleşii locali declaraţi incompatibili înainte de 2017 pot candida la primării

0
12

Potrivit EpochTimes-Romania, fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall atrage atenţia că pe rolul Camerei Deputaţilor va intra miercuri un proiect exploziv, mai exact un proiect care le va permite aleşilor locali declaraţi incompatibili înainte de 2017 să candideze la primării sau pentru alte funcţii.

„Camera Deputaţilor este for decizional şi cred că trebuie analizat foarte bine pericolul din spatele acestui proiect de lege! Sper să nu treacă la vot!”, transmite Birchall, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Proiectul îi are printre iniţiatori pe Ecaterina Andronescu, Liviu Pop şi Şerban Nicolae. La iniţiatori se regăseşte şi numele liberalului Ioan Talpoş.

Azi începând cu ora 10 am este sesiune online a Camerei Deputaţilor. La punctul 4 pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaţilor se afla şi proiectul de lege Pl-x 135/2020 care prevede modificarea Codului administrativ. O propunere legislativă făcută în scop electoral şi fără respect faţă de regimul interdicţiilor, a incompatibilităţilor şi a Constituţiei.

Astfel, aleşii locali declaraţi incompatibili înainte de 2017 pot candida la primării sau pentru alte funcţii (art. 602 indice 1 alin. (2) din proiect de lege). De asemenea, această propunerea legislativă este necorelată şi vădit în contradicţie cu prevederile Legii nr. 176/2010 referitoare la interdicţia de 3 ani de a mai ocupa funcţii publice persoanele pentru care s-a constatat definitiv o stare de incompatibilitate sau conflict de interese.

Perioada de interdicţie poate fi aplicată numai după rămânerea definitivă a raportului Agenţia Naţională de Integritate ( ANI) şi nu de la comunicarea acestuia.Totodată, prin acest proiect se propune ca un număr de persoane să beneficieze de un regim preferenţial, în sensul în care deşi se află în perioada de interdicţie de 3 ani, pot să candideze şi să ocupe funcţii de ales local, perioada de interdicţie fiind „ştearsă”. Este ştiut că interdicţia de 3 ani începe să curgă numai după rămânerea definitivă a raportului ANI, de la data eliberării, destituirii din funcţia respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Camera Deputaţilor este for decizional şi cred că trebuie analizat foarte bine pericolul din spatele acestui proiect de lege! Sper să nu treacă la vot!„, scrie, pe Facebook, Birchall.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Citeste si ...  Covidul incepe sa loveasca in Ciuma Rosie! Liderul PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, internat la „Matei Bals” din Capitala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here