Inca o sedinta a Consiliului Local Craiova cu scantei

0
157

Azi la Centrul Multifunctional a avut loc sedinta Consiliului Local Craiova . Cum pe ordinea de zi au existat unele puncte sensibile , consilierii PNL si USR-Plus au cerut explicatii dar acestea au intarziat sa apara.

Consilierii locali PNL s-au opus proiectului aflat pe ordinea de zi in sedinta Consiliului Local Craiova de astazi privind amplasarea de panouri publicitare in Craiova. Marian Vasile a sustinut  ca aceste panouri trebuie amplasate cu avizul politiei rutiere, deoarece periclitează siguranta traficului rutier.

”Eu inteleg ca va pregatiti pentru campania din 2024, dar sa stiti ca aceste panouri care au impanzit orasul arata ca niste sorcuve, si mai mult decat atat, sa stiti ca pericliteaza siguranta traficului rutier. Eu personal l-am sustinut pe domnul Solomon cand am reusit sa interzicem in Craiova bannerele. Aceste panouri publicitare se scot la licitatie cu un certificat de informare. Nu putem sa scoatem un certificat unde sa existe obligativitatea avizului politiei rutiere. Foarte mult incurca circulatia. Nu inteleg de ce vreti sa puneti aceste panouri publicitare”, a declarat Marian Vasile, consilier local PNL.

Cosmin Coratu sustine ca aceste panouri publicitare sunt montate anapoda, nu exista o ordine, o regula.
”Noi suntem impotriva, asa cum am argumentat, in urma cu cateva luni – cand a mai fost acest proiect pe ordinea de zi. As fi curios daca doamna arhitect este de acord cu incadrarea acestor panouri publicitare in reabilitarea de pe Calea Bucuresti, pentru ca, din punctul meu de vedere, este o dezorganizare completa cu aceste panouri publicitare, sunt foarte multe, sunt dimensiuni diferite, unele indreptate intr-un fel, altele in alt fel”, a declarat Cosmin Coratu, consilier local PNL.

Primarul Craiovei se opune si problemei limitatoarelor de viteza care ar reduce semnificativ accidentele de circulatie din orasul nostru .

Lia Olguta Vasilescu a mentionat  : DEOCAMDATA EU SUNT PRIMARUL ORASULUI !

Primarul Craiovei a reamintit, in sedinta CL de astazi, de ce ridicarea gunoiului in Craiova a intarziat – zile si chiar saptamani. Edilul da vina pe fostii angajati ai Salubritatii Craiova care, din motive persoanale, au refuzat oferta de angajare a societatii IRIDEX, operatorul care se ocupa cu ridicarea gunoiului in Craiova.
”Noul operator nu si-a cautat personal in aceasta perioada bazandu-se pe cei 200 de angajati, care erau prinsi in protocol, ca vor ajunge la Iridex. Din pacate, in ziua in care a intrat noul operator, s-a trezit ca are doar 70 de angajati care mai vor sa continue aceasta activitate la IRIDEX. Deci, din start, mai mult de jumatate din angajati au fost pierduti pe drum. Cei care au ramas la vechea salubritate si care trebuia sa contine activitatea pana la data de 1 iulie, in ultimele doua saptamani, efectiv, au refuzat sa-si faca datoria, in sensul ca nu au mai strans gunoaiele.

La data de 1 iulie, cand a intrat noul operator, a intrat deja intr-o criza de personal, asa s-a ajuns sa existe gunoaie nestranse de peste doua saptamani in Craiova. Au incercat sa faca recrutari de personal, din pacate, desi Craiova este un oras care are somaj, nu a gasit, nici macar la AJOFM personal necalificat. In aceste conditii au fost adusi oameni din alte localitati, ca sa poata sa opereze cu ei, care nu cunosteau strazile. A fost o perioada foarte dificila pana am intervenit noi, primaria, am stat de vorba cu ei”, a declarat Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here