Incendiu de proporții pe Clisura Dunării! Flăcarile au cuprins circa 6 hectare de pădure de conifere, într-o zonă protejată

0
134

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit vineri, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Dubova din judeţul Mehedinţi. Aproximativ 6 hectare de răşinoase au luat foc, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter al MAI.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, un incendiu a izbucnit vineri în zona Dubova – Tişoviţa, pe Clisura Dunării, în Parcul Naţional Porţile de Fier.

Este vorba despre Parcul Natural Porție de Fier, în apropierea comunei Dubova, mai exact în zona Thisovița. La fata locului, intervin forțe sporite, formate din pompieri și localnici, care ajută la stingerea focului. Flacarile sunt inalte, cuprinzand intreaga lungime a copacilor.

Interventia este una dificila din cauza accesibilitatii scazute, neexistand posibilitatea sa se ajunga cu apa in zona. Tocmai de aceea, se intervine, pentru stingere, cu lopeti, iar cei care participa la misiune fac șanturi in jurul flacarilor. In urma cu cateva momente, ISU Mehedinți a solicitat interventia aeriana, prin urmare, din clipa in clipa, la fata locului, va ajunge un elicopter care sa disperseze apa deasupra focului.

Interventia este atat mai dificila cu cat conurile de pin si bucatile de lemn desprinse din copaci au fost cuprinse, la randul lor, de flscari si se rostogolesc. Prin urmare, focul se propaga cu repeziciune.

Actiunea este in plina desfasurare, iar cauza probabila de izbucnirea a incendiului este,din primele verificari, un trasnet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here