Începutul anului 2023 vine cu o surpriză la Grădina Zoologică din Craiova.

0
193

Terariul din incinta Zoo are un nou membru, un pui de șopârlă din specia Anolis Equestris (Anolul Cavaler).
Acesta a venit pe lume în urmă cu câteva zile și este foarte energic, după cum ne-a spus Gheorghe Diaconeasa, coordonatorul activității de la Grădina Zoologică.

Acum, numărul exemplarelor din această specie de șopârle a ajuns la patru.
Anolul cavaler sau cavalerul cubanez este cea mai mare specie de anole din familia Dactyloidae. Țara natală este Cuba, dar se întâlnește și în Florida. Masculul este mai lung decât femela și poate ajunge la 35-50 cm lungime.
Terariul din Craiova a fost deschis în luna iunie a anului trecut, având 18 reptile din șapte specii diferite. Dimensiunea lor variază de la câțiva centimetri până la aproape 2 metri, ca în cazul iguanei.

Aceste specii provin din toate colțurile globului și, special pentru ele, o clădire din cadrul Grădinii Zoologice a fost amenajată corespunzător. Spațiile interioare au fost gândite în urma unor colaborări cu specialiști în domeniu, în așa fel încât să reproducă adevărate ecosisteme pentru reptile, de la plante și roci din zonele de proveniență până la condiții similare de lumină, temperatură și umiditate.

Programul de vizitare a terariului în perioada de iarnă este: Marți – Vineri 10.00-14.00 și Sâmbătă și Duminică 10.00-15.00. Intrarea este liberă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here