Înghețată RETRASĂ de pe piața din România! Afla ce contine inghetata ..

0
200

Mai multe sortimente de înghețată vor fi retrase de urgență de pe piața din România fiindcă s-a descoperit în aceste produse oxid de etilenă, un ingredient cu potențial cancerigen.

E vorba de mai multe produse comercializate sub brandurile Mars, Bounty, Snickers și Twix. Președintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, a declarat că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători.

ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, transmite o informare postată pe site-ul ANSVSA. LISTA produselor şi a loturilor vizate poate fi consultată aici.

Înghețată RETRASĂ de pe piața din România! Sunt zeci de loturi sunt vizate de retragerea de pe piaţă, unele dintre acestea având ca dată de expirate chiar anul 2023.

„Dacă aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să trimiteţi poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa dvs. poştală, la contactmars@mhmr.ro. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitaţi rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteţi si o poză cu toate ambalajele produselor”, le transmit producătorii celor care cumpărat produse din loturile respective.

Cei care au cumpărat deja produsele urmează să primească vouchere cu valoarea produselor achiziționate.

„Identificarea loturilor a fost făcut, chiar acum colegii noştri sunt în teren pentru a identifica dacă mai există, iar în 24-48 de ore ele să nu mai existe pe piaţă, doar vreun consumator să aibă în congelator de acum o săptămână, o lună, şi de aceea a făcut publice atât noi cât şi producătorii care sunt acele loturi, să verifice dacă sunt din acele loturi să le distrugă sau să le ducă de unde le-au cumpărat”, a afirmat şeful ANSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here