Intencity – Un festival international reusit ..

0
112

Festivalul IntenCity de la Craiova s-a încheiat duminică, după trei seri de distracţie.
Au fost momente unice atat in Sala Polivalenta cat si pe Stadionul Ion Oblemenco.
Sala Polivalenta a fost noutatea din acest an. Publicul tanar a avut parte de un line-up de calitate care a reusit incante pe cei prezenti.

IntenCity a fost reusit din foarte multe puncte de vedere si chiar daca este la a doua editie ..

Despre minusuri discuta altii.. Jurnal de Craiova a adus pe reteaua de socializare cele mai bune momente de la festival ..

La fel ca si anul trecut avem cel mai curat festival si sigur ..
Avem deja un istoric si parteneri de incredere care au adus un plus din toate punctele de vedere.. Prezenta oamenilor de calitate din tara spune multe ..
Oameni din toate colturile lumii au vazut Craiova cu ocazia acestui vestival si al celor care au urcat pe scena .. Hotelurile au fost aproape pline … Craiova a primit inca o mare gura de oxigen . Targul de Craciun si cel de Paste au facut fix acelasi lucru ..
Craiovenii de buna credinta au inteles ca acest festival este si al lor . Sunt foarte putini care critica acest festival .. Cei care o fac este din frustrare sau alte motive penibile .. Bratarile au fost foarte bine implementate si au facut ca acest festival sa se alinieze la celelalte .. Tot sistemul a functionat foarte bine ..
Craiova a aratat ca stie sa se distreze nu doar in Polivalenta sau pe Stadion … Foarte multi oameni au ales zona dintre cele doua ..

Daca vineri si sambata au avut alta incarcatura, duminica a fost o zi desprinsa din povestile frumoase ..
Asa cum am spus pe pagina de socializare ca duminica a fost sold out, ultima zi a festivalului a reusit sa incante pe cei prezenti prin prestatiile celor care au urcat pe scena .
Pe Stadionul Ion Oblemenco cei de la Kiss Fm au inceput distractia ..
Kiss FM Party cu DJ Emil Safta şi MC Tom Crîngureanu au adus cele mai bune melodii si au facut o atmosfera frumoasa ..

Oceana si Alex Ferarri au anuntat practic ce va urma pe scena de pe Ion Olemenco ..

Ruslana, cântăreaţa de origine ucraineană nu a dezamăgit publicul. Aceasta a cântat cu drapelul Ucrainei în mână.

De asemenea, a ţinut să transmită mai multe mesaje în limba română către public. Artista le-a mulţumit românilor pentru că au fost mereu alături de ucraineni, mai ales de la începutul războiului şi i-a numit pe aceştia „fraţi şi surori“.

Enrique Iglesias a făcut show total. Publicul a cântat fără încetare alături de el absolut toate melodiile pe care acesta le-a interpretat. Enrique a fost şi el încântat de public. Acesta a coborât de pe scenă de mai multe ori pentru a-i îmbrăţişa pe fani, pentru a le strânge mână şi pentru a fi mai aproape de ei. Súbeme la radio, Duele el Corazón, Bailando şi Hero au fost melodiile cele mai aşteptate de public, iar reacţiile fanilor au fost pe măsură. Toată lumea a cântat alături de artist, i-a strigat numele şi l-a aplaudat fără oprire.

 

Spectacolul s-a încheiat cu DJ-ul Gianluca Vacchi.

Organizatorii festivalului au oferit, duminică noaptea, câteva impresii la cald despre festival. Antoniu Zamfir şi Lia Olguţa Vasilescu au vorbit despre parcursul festivalului, dar au dat şi câteva detalii despre ce ar urma să se întâmple la festivalul de anul viitor.

„O a doua ediţie mult mai bine organizată decât prima, era şi normal să se întâmple acest lucru. Am avut Sala polivalentă plină în toate cele trei seri, neaşteptat pentru noi. De excepţie a fost, cred, pentru toată lumea, show-ul lui Enrique Iglesias. I-a plăcut şi oraşul foarte mult. Am avut prilejul să mă văd cu el, să vorbesc puţin cu el. Mi-a spus că a mâncat la un restaurant din Craiova, s-a plimbat prin oraş incognito. I-a plăcut foarte mult oraşul. Asta nu poate decât să ne bucure foarte mult. Cred că Craiova începe să devină acel oraş la care visăm cu toţii.

Un oraş foarte frumos şi foarte apreciat nu numai de craioveni, ci şi de străini. Enrique este un om de excepţie în particular. Am avut discuţii foarte complicate cu staff-ul lui, au avut tot felul de cereri. Acum ne-am dat seama că Enrique este cu totul altă persoană faţă de staff-ul lui. Este foarte deschis. Nu ştiu să vă spun exact câte bilete şi abonamente s-au vândut dar cred că în seara aceasta (n.r. – duminică, 2 iulie) a fost sold out. A fost om lângă om, au şi leşinat multe persoane din cauza căldurii şi aglomeraţiei“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul promite că numărul 1 mondial din muzica pop va veni la IntenCity
Lia Olguţa Vasilescu a spus că deja au început pregătirile pentru festivalul din 2024. De asemenea, a promis că fac tot posibilul să aducă la Craiova un artist care este numărul 1 mondial, în muzica pop. Însă, aceasta nu a dezvăluit despre cine este vorba.

„Am început deja pregătirile pentru festivalul de anul viitor. Vă pot spune că suntem în negocieri cu un artist foarte, foarte important. Sperăm să îl putem aduce anul viitor. Noi am fi vrut să îl aducem din acest an, aşa cum am fi vrut să îl aducem pe Enrique anul trecut. Ni l-am dorit pe Enrique de anul trecut, însă am reuşit pentru acest an.

Sunt convinsă că şi pe artistul despre care v-am spus vom reuşi să îl aducem anul viitor. Este vorba despre număr unu pop mondial. Ne propunem să fim festivalul numărul 1 din România. Eu cred că, încet-încet, le arătăm tuturor că spre asta ne îndreptăm. O să schimbăm puţin, fiindcă anul acesta nu s-a mai vândut muzica veche, aşa cum s-a vândut anul trecut. Prima seară nu a fost ceea ce ne aşteptăm. Probabil că ne vom orienta către balcanica sau alte genuri muzicale“, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

„Sala Polivalentă va rămâne exact ca în acest an pentru că s-a bucurat de un foarte mare succes. Poate vom avea şi a treia scenă, dar rămâne să vedem. Cred că şi anul viitor va fi aceeaşi perioadă ca în acest an, fiindcă urmează să înceapă campionatul de fotbal. Şi aşa primul meci al echipei FCU trebuie să se dispute pe un alt stadion pentru că nu vom fi gata cu gazonul. Dar, până la urmă este important pentru oraş să aibă un astfel de festival. Eu mi l-am dorit foarte mult. Sper că acum a înţeles toată lumea că este nevoie de un astfel de festival. Nu face altceva decât să pună Craiova pe harta lumii, nu pe harta României sau a Europei“, a mai adăugat Olguţa Vasilescu.
Şi Antoniu Zamfir a fost uimit de succesul din Sala Polivalentă. „A fost neaşteptat pentru noi ceea ce s-a întâmplat în Polivalentă. Eu aveam emoţii pentru că în Craiova încă nu există o cultură a acestor festivaluri, mai ales să faci trecerea de la Stadion şi Polivalentă. Dar tinerii s-au bucurat foarte mult să aibă posibilitatea să migreze“, a spus managerul Operei Române Craiova.

„Eu încă am mai văzut câteva locuri goale pe stadion şi eu am visat să fie şi acelea pline“
Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova (instituţia care se ocupă de organizare), a fost rezervat în declaraţii cu privire la festivalul de anul viitor. A spus, în schimb, că este foarte mulţumit de ceea ce s-a întâmplat la această ediţie, însă că şi-ar fi dorit ca absolut toate locurile de pe stadion să fi fost ocupate.

„Impresiile mele pot fi subiective fiindcă ne-am implicat foarte mult, am fost trup şi suflet pentru acest festival. Sunt doar 10 luni în care Craiova a reuşit să găzduiească două ediţii ale festivalului. Asta fiindcă cel de anul trecut a fost în august. De mâine trebuie să analizăm, să tragem linie, să calculăm. Sunt convins că rezultatele pe care le vom avea ne vor da toate direcţiile în ceea ce priveşte viitorul. Am acum un fel de orgoliu oltenesc.

Este vorba despre faptul că încheiem o ediţie în care toţi artiştii pe care i-am anunţat au urcat pe scenă. Asta spre deosebire de alte festivaluri cu care tot suntem comparaţi şi unde s-au întâmplat cancelări de show-uri. Cine vine la anul? Eu încă am mai văzut câteva locuri goale pe stadion şi am visat să fie şi acelea pline. Ne dorim un nume care nu a mai fost niciodată în România. Dar vă cerem să aveţi puţină îngăduinţă cu noi. Ne aflăm într-o ţară în care sunt deja foarte multe festivaluri, deja publicul începe să selecteze, intrăm într-o luptă, mai ales pe artişti. Sperăm să vă surpindem plăcut atunci când vom anunţa.

Pentru noi e foarte greu, fiind instituţie publică nu putem semna contracte multianuale, adică să semnăm contracte de acum pentru anul viitor. Încercăm să întindem foarte mult negocierile pentru ca în primele săptămâni ale anului viitor să putem semna contracte. Deşi noi încercăm să găsim soluţii ca dacă numele pe care ni-l dorim va accepta măcar să putem vinde bilete de anul acestă şi să vedem ce soluţie legală vom putea găsi ca banii să îi putem folosi anul viitor“, a spus Antoniu Zamfir.

„Bilete şi abonamenete s-au vândut mult mai multe decât anul trecut, chiar dacă au fost mai scumpe. Am văzut că au fost discuţii legate de faptul că ar fi fost prea scumpe, dar vă asigur că au fost cele mai ieftine pe care le putem găsi comparativ cu toate celelalte festivaluri. Ceea ce pot să vă spun în acest moment este faptul că ne apropiem de triplul veniturilor atrase faţă de cele de anul trecut, într-un context în care subvenţia de la primărie a rămas aceeaşi ca cea de anul trecut“, a adăugat Antoniu Zamfir.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here