Învăţătorii se pot testa gratuit, în reţeaua MedLife, pentru depistarea anticorpilor COVID-19

0
16

Cadrele didactice din învăţământul primar se pot testa gratuit, de astăzi până pe 14 septembrie, pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, în peste 140 de centre de recoltare MedLife din ţară, potrivit unui comunicat al companiei.

„În contextul pandemiei COVID-19, începerea școlii reprezintă un moment stresant și dificil pentru cadre didactice, părinți și elevi. Pentru ca școlile să devină un mediu mai sigur, venim în sprijinul acțiunilor deja întreprinse de autorități cu un demers de testare gratuită dedicat învățătorilor pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19.

Inițiativa se desfășoară la nivel național și își propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar. În cadrul acestei acțiuni, MedLife pune la dispoziție teste serologice care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus*.

Învățătorii vor afla, astfel, dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2.

În cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, vom pune la dispoziție și teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar de infecție.” se arata in comunicatul MedLife ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here