Ioana Mihăilă a oferit detalii despre cum funcționează școala dacă un elev este depistat pozitiv

0
70

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat scenariile după care vor învăța elevii în cazul în care un copil este depistat pozitiv în clasă.

„Am recomandat măștile de tip medical, pentru că e standardizată. Am revenit și la măștile de tip textil. Ele să fie adaptate feței și să acopere fața și bărbia. Se interzic alte tipuri de dispozitive cu excepția vizierelor pentru profesori.

Atitudinea este dacă vorbim de clase preșcolar și de la pregătitoare până la cls. a 6, ca elevii să facă școală online timp de 14 zile în cazul în care se descoperă cazuri. Se poate reveni din ziua 8 cu testare antigen, dacă testele sunt negative. Testarea se face la școală sau prin mobilizarea DSP. Pentru părinții copiilor care refuză se prelugește învățământul online până se întorc.

La cei de cls 7-12: elevii care au fost vaccinați sau au trecut prin boală pot continua să învețe față în față. Ceilalți trec în online, la fel ca cei mici.

La curțile și spațiile școlilor masca nu e obligatorie, cu excepția festivităților. Festivitatea să fie lmitată la o oră și jumătate”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că în școli se mențin măsurile de prevenție. Este vorba despre distanțarea fizică, aerisirea spațiilor închise și obligativitatea purtării măștii. Autoritățile recomandă măștile de tip medical, dar pot fi folosite și cele de tip textil, iar vizierele vor fi folosite doar de profesori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here