Ionel Gheorghe : Doar în anul 2022, Guvernul a promovat aproape 600 de acte normative, din care 192 de ordonanţe de urgenţă.

0
158

Astăzi, la Biroul Parlamentar al deputatului Ringo Dămureanu, a avut loc conferința de presă săptămânală AUR Dolj. Conferința a fost susținută de deputatul Ringo Dămureanu, coordonatorul județean Ionel Gheorghe și Luiza Florela Motocu, membru al organizației.

Coordonatorul județean Ionel Gheorghe a discutat despre reducerea prețurilor la alimentele de bază si numărul extrem de mare al ordonanțelor de urgență adoptate pe parcursul anului.

Cu privire la reducerea prețurilor la alimentele de bază, Ionel Gheorghe, coordonatorul județean al organizației, a declarat:

Creșterile de prețuri la alimente afectează milioane de români, iar în ultimul an au cunoscut o creștere explozivă, despre care, în preajma sărbătorilor pascale, ministrul agriculturii ne spunea că este doar în mintea noastră.
Românii plătesc în acest an „bucuria” de a avea un Guvern incompetent, care habar nu are ce măsuri trebuie să ia pentru a ține sub control inflația, pentru a contribui la reducerea prețurilor.
Scumpirile din ultimii 2 ani au determinat milioane de români să cumpere strictul necesar și să își reducă pe cât de mult posibil cheltuielile.
Guvernanții, în loc să fi purtat aceste discuții de anul trecut, acum un an și jumătate, ei s-au trezit abia acum.
Politica adoptată de PSD a fost mereu destul de clară: prioritatea lor a fost întotdeauna asigurarea prosperității activului de partid, mai ales în perioadele electorale.
Sub conducerea PSD, românii continuă să alunece într-o sărăcie cruntă. Așa s-a întâmplat și în guvernările trecute, așa se întâmplă și acum.
Ca să ne fie foarte clar, măsurile pentru reducerea prețurilor la alimente, pentru a stăvili inflația, ar fi trebuit să fie luate până acum.
Cei de la PSD nu sunt de azi sau de ieri la guvernare, iar Ciolacu nu este de o săptămână președintele PSD. Știau foarte bine situația grea cu care se confruntă românii.

Referitor la falsificarea democrației de actualul Guvern, Ionel Gheorghe, coordonatorul județean al organizației, a declarat:

Parlamentul a fost transformat în cel mai scump notariat de pe planetă în timpul guvernării PSD – PNL, singurul scop ale legislativului fiind doar acela de a aviza proiectele de ordonanță ale Guvernului.
România este condusă prin ordonanțe de urgență, deși avem o majoritate considerabilă în Parlament! Legislația în România se face la Guvern, iar Parlamentul este pus doar să aprobe ce inițiază Guvernul.
Este inacceptabil numărul extrem de mare al ordonanțelor de urgență adoptate pe parcursul anului. Doar în anul 2022, Guvernul a promovat aproape 600 de acte normative, din care 192 de ordonanţe de urgenţă. Asta în contextul în care PSD – PNL – UDMR aveau o majoritate parlamentară de aproape două treimi.
Legea pentru abilitarea Guvernului de a da ordonanțe este un proiect constituțional, fără doar și poate. Totuși, în spatele acestui proiect, avem experiența anilor trecuți.
Haideți să vedem contextul în care ne aflăm: avem bugetul de stat aprobat de Parlament în decembrie, iar la rectificarea bugetului, când avem o gaură bugetară mai adâncă decât Groapa Marianelor, Parlamentul pleacă în vacanță.
Practic, este lăsat Guvernul să modifice, după bunul plac, legi extrem de importante aprobate de Parlament.
AUR a votat împotriva acestei inițiative legislative iar îndemnul nostru a fost către toți parlamentarii să se reunească și să legifereze și pe parcursul vacanței de vară, în sesiuni extraordinare, ori de câte ori țara are nevoie de noi.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here