ISJ Dolj : 3448 de elevi au participat la ultima proba din cadrul simulării naționale a examenului de Bacalaureat

0
24

Astăzi, 6 martie 2024, s-a desfășurat ultima probă din cadrul simulării naționale a examenului de Bacalaureat pentru elevii care finalizează ciclul liceal – proba la alegere a profilului și specializării.
În județul Dolj, în urma desfășurării acestei probe, procentul de prezență este de 84,41% (3448 elevi prezenti, 637 elevi absenți).

Conform calendarului aprobat prin ordinul ministrului educației nr. 6760 din 7 decembrie 2023, comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 15 martie 2024.

Rezultatele obținute la simulare nu se publică, nu se afișează și nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. La solicitarea scrisă a elevului sau părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Scopul organizării acestor simulări îl constituie familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor naționale în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale și simulării condițiilor de organizare și desfășurare a evaluării digitalizate.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.