În perioada 15-17 aprilie 2024 s-a desfășurat simularea județeană a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și simularea județeană a Examenului Național de Bacalaureat pentru elevii clasei a XII-a și a XIII-a seral/FR, sesiunea 2024.

Astăzi, 26 aprilie, conform calendarului aprobat prin Procedura Operațională nr. 42 a I.S.J. Dolj, au fost comunicate rezultatele obținute de elevii doljeni la aceste simulări. 

La nivelul județului Dolj, situația statistică la Simularea Județeană a Evaluării Naționale este următoarea: 

Potrivit rapoartelor, la simularea județeană a Evaluării Naționale s-a înregistrat următoarea situație a notelor mai mari sau egale cu 5 (cinci) pe probe:

             12 unități școlare au obținut un procent de peste 90%, din care două au avut un procent de 100% medii peste 5 (Scoala Gimnazială “Mircea Eliade” Craiova – 100% și Scoala Gimnazială “Terraveda” Craiova – 100%).

                    La polul opus, 6 unități școlare au 0% medii peste 5. Numărul a scăzut față de simularea națională unde 15 unități școlare au avut 0% medii peste 5.

La Simularea județeană a Examenului Național de Bacalaureat procentul de promovare la nivelul județului Dolj este de 60,41% (44,98% la Simularea Națională).  

De asemenea:

Proba Ea) = 11 note de 10 (0 la Simularea Națională)

Proba Ec) = 31 note de 10 (26 la Simularea Națională)

Proba Ed) = 44 note de 10 (28 la Simularea Națională)

Potrivit rapoartelor statistice, la simularea județeană a examenului de bacalaureat s-a înregistrat următoarea situație a notelor mai mari sau egale cu 5 (cinci) pe probe:

Proba Ea) –Limba și literatura română: Note >= 5 – 80,85%  (59,73% – la Simularea Națională)

Proba Ec) – Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie): Note >= 5 – 62,86% (64,68% – la Simularea Națională)

Proba Ed) –Proba la alegere a profilului și specializării: Note >= 5 – 79,90% (63,95% – la Simularea Națională)

Rezultatele obținute la simulare nu se publică, nu se afișează și nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. 

Notele obţinute la simulările județene nu se trec în catalog. La solicitarea scrisă a elevului/părintelui, notele obţinute la simulările județene pot fi trecute în catalog.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *