Italianul infectat cu noul coronavirus a fost 5 zile în Craiova

0
10

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri”, informează Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, „autoritățile au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”.

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este din Cattolica și este internat la un spital din Rimini.

Publicația Il Resto del Carlino scrie că este vorba despre primul caz de coronavirus în provincia Rimini.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut, tușea și era răcit, motiv pentru care a mers la urgența Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieșit pozitiv.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

În total au fost înregistrate 23 de cazuri de infecţie până acum în regiunea Emilia-Romagna.

Actualizare Ministerul Sănătății: 

Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.

Citeste si :   Mii de parfumuri si articole de imbracaminte, susceptibile a fi contrafacute, confiscate la Calafat si Giurgiu

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere. (Grupul de Comunicare Strategică)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here