Karate : Sportivii craioveni au castigat o medalie de argint si 4 de bronz la Campionatul Mondial de Kungfu

0
141

Cea de a noua ediție a Campionatului Mondial de Kungfu (Wushu Tradițional) 2023 a avut loc în perioada 25-27 august în Emeishan, la poalele muntelui sacru Emei, provincia Sichuan, China. România a fost reprezentată la acest eveniment mondial de o delegație de 26 de sportivi și 13 membri ai echipei tehnice, cucerind 5 medalii de argint și 17 de bronz.

Sportivii echipei naționale a României, conduși de președintele Federației Române de Wushu Kungfu (FRWK), Petru Grindeanu, și de secretarul general și antrenorul coordonator al FRWK, Florin Gurbanescu, au încheiat lupta pentru medalii la Campionatul Mondial de Kungfu, alături de peste 7.000 de sportivi din 53 de țări. Seniori cu experiență și mai mulți medaliați la campionatul mondial, precum Sonia Grindeanu, Claudiu Mihăilă, Mihai Ioana, Giuliano Zamolo sau Dan Mihai Rădulescu se alătură unei noi generații de sportivi, dornici să readucă în România cele mai bune rezultate posibile.

Cei 7 Sportivi craioveni componenți ai lotului național de Wushu, dupa o aventură și o experiență extraordinară ca urmare a participarii la editia a 9-a a Campionatului Mondial de Kungfu, desfășurat în Emeishan / CHINA, în perioada 23-28.08.2023, se întorc mai puternici și mai încrezători în propriile forte, dar foarte important pentru ei esta ca munca lor la antrenamentele de wushu a dat roade, reușind sa obțină 2 importante medalii de bronz la seniori iar la juniori o medalie de argint, 2 de bronz, 2 locuri IV și un loc VI, la probele de kungfu, astfel:
Seniori:
1. Mara Obeanu – medalie de bronz / arma dubla;
2. Mihail Iana – medalie de bronz / shaolin;
Juniori:
1. Ana Nedelea – medalie de argint / tigru și medalie de bronz / paloșul mare;
2. Daniel Dincu – medalia de bronz / arma dublă;
3. Andrei Miu – locul IV / chum kiu;
4. Ana Dumitru – locul IV / șarpe;
5. Andrei Nedelea – locul VI / maimuță.

Mara Obeanu împlinește anul acesta 19 ani și este membră a echipei românești de Kungfu. Ea a participat la al IX-lea Campionat Mondial de Kungfu alături de colegii și elevii săi, câștigând 5 medalii pentru România și pentru clubul lor Wu Quan Li-Craiova, mai exact, o medalie de argint și 2 de bronz pentru juniori și 2 de bronz pentru seniori, dintre care una a câștigat. Ea a început să practice acest sport de la vârsta de 4 ani, inspirată fiind de familie. Mara este, de asemenea, vice-campion european la juniori, acum medaliat cu bronz la mondiale (seniori) și tocmai și-a făcut debutul ca senior .“Am avut ocazia să particip la multe competiții internaționale. În competițiile naționale dețin 95 de titluri de campioană națională, în competițiile europene dețin 3 titluri de campioană europeană, 5 titluri de vicecampioană europeană și 3 medalii de bronz, în competițiile mondiale dețin un titlu de vicecampioană mondială și 2 medalii de bronz, una obținută la seniori anul acesta la campionatul mondial din Emeishan. Ne antrenăm 6 zile din săptămână, câte 4 ore antrenamentul, uneori chiar de 2 ori pe zi”, a declarat Mara pentru Radio China Internațional.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here