Klaus Iohannis : A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgenta. Sunteti eroii nostri

0
196

Presedintele Klaus Iohannis a felicitat, joi, personalul din medicina de urgenta cu ocazia Zilei Internationale a Medicinei de Urgenta, afirmand ca acesta, prin „daruirea” si „abnegatia” cu care isi face meseria, salveaza vieti si ofera speranta oamenilor bolnavi.

„Doamnelor, domnilor, va admir. Va admir pentru daruirea, pentru abnegatia cu care va faceti profesia. Salvati vieti in fiecare zi, dati speranta oamenilor bolnavi si pentru asta meritati nu doar felicitari, ci si multumiri”, a spus seful statului dupa ce a vizitat Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Bagdasar-Arseni.

El a aratat ca UPU de la Spitalul Bagdasar-Arseni se va deschide in zilele urmatoare si este o unitate model.

„Este o unitate model, moderna, o unitate care a aparut aici dintr-o colaborare foarte buna intre Primaria Sectorului 4 si Ministerul Sanatatii. Iata ca daca lucreaza impreuna autoritatea locala cu autoritatea centrala se pot realiza astfel de proiecte. Primaria de sector s-a ocupat de cladirea propriu-zisa, iar Ministerul Sanatatii a folosit fonduri europene pentru dotare. Este o dotare ultramoderna.

Este un exemplu de cum ne dorim sa arate spitalele din Romania si sunt convins ca in anii care urmeaza vom din ce in ce mai multe nu doar unitati, ci intregi spitale. Va felicit pe toti cei care ati contribuit la realizarea acestei unitati de primiri urgente – si reprezentantii ministerului si ai DSU, ai primariei de sector si ii rog pe ceilalti sa urmeze acest exemplu”, a adaugat Iohannis.

Seful statului a reiterat ca cei din personalul medical sunt eroii acestei perioade.

„A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgenta acest an pandemic in care lucrurile s-au complicat peste masura si stiu ca ati lucrat pana la epuizare, ati salvat foarte multe vieti si ati contribuit semnificativ la buna gestionare a situatiilor complicate in aceasta pandemie.

Impreuna cu tot personalul medical ati fost in prima linie, sunteti eroii nostri si romanii trebuie sa inteleaga ca nici nu se pot aduce suficiente multumiri pentru munca care a fost depusa si de personalul UPU si de tot corpul medical”, a declarat presedintele.

Vizita sefului statului la unitatea medicala a avut loc cu ocazia Zilei Internationale a Medicinei de Urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here