Klaus Iohannis a promulgat Legea “zile libere pentru parinti”

0
9

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat sambata decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant.

Proiectul a fost adoptat in procedura de urgenta in aceasta saptamana in Parlament.

„Se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt arondati, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate de catre autoritatile competente cu atributii in domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

Prevederile se vor aplica parintilor ai caror copii au varsta de pana in 12 ani, inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant si parintilor copiilor cu dizabilitati inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Pentru perioada in care vor sta acasa, parintii vor primi 75% din salariul net.

Zilele libere platite se vor acorda la cererea unuia dintre parinti, respectiv a tutorelui legal, in cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplica pe baza unei declaratii pe propria raspundere, semnata de catre ambii parinti, cu exceptia familiilor monoparlamentale, depusa la angajator de catre parintele care va supraveghea copilul in perioada mentionata.

Facebook Comments
Citeste si :   Sondaj IMAS : Klaus Iohannis ramane favorit cu putin peste 45 de procente la Alegerile Prezidentiale din 10 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here