Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Citu sa formeze un nou guvern

0
9

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat miercuri pe ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu, drept candidat pentru functia de premier.

“Am incheiat sesiunea de consultari cu partidele parlamentare si cred ca e bine sa recapitulam pe scurt de ce am ajuns iarasi la consultari si iarasi la desemnari.

Partidul National Liberal a constituit un guvern care s-a apucat sa repare lucrurile care au fost stricate. Guvernul Orban a venit cu o agenda reformatoare, a reusit in timp record sa vina cu un buget pentru 2020 si s-a apucat de lucruri importante, printre care a dorit sa schimbe legislatia privind alegerea primarului si a consiliului local, pentru a veni mai aproape de cetatean.

Acest lucru nu a fost dorit de PSD, PSD care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. A reusit la momentul respectiv, PSD, sa adune o majoritate care a trecut o motiune de cenzura prin Parlament.

Dupa care am dorit sa deblochez repede situatia creata, am convocat consultari, am desemnat un prim-ministru si, surpriza neplacuta, PSD a inceput sa tergiverseze procedurile in Parlament.

Au trecut cele 15 zile in care conform regulamentului ar fi trebuit sa se faca un vot. Nu s-a votat si atunci am intrat in riscul unui blocaj total in Parlament.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Pentru a depasi acest blocaj, premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, si-a depus mandatul si pentru astazi deja am convocat consultari cu partidele parlamentare.

Noi nu ne dorim sa blocam Romania! Noi ne dorim sa mergem mai departe si sa rezolvam problemele tarii, sa rezolvam problemele romanilor.

Citeste si :   Klaus Iohannis a promulgat Legea "zile libere pentru parinti"

Asadar, dupa consultari, acum, am decis deja sa fac o desemnare, pentru a misca lucrurile in asa fel incat sa nu ne blocam politic.

Asadar, astazi, am decis sa desemnez pentru pozitia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Citu, actualmente ministru al Finantelor Publice, care se va prezenta, sper, intr-un timp scurt in fata Parlamentului cu o echipa guvernamentala si cu un program de guvernare.” a declarat Klaus Iohannis.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here