Klaus Iohannis l-a numit pe prim-ministrul Cîţu ministru interimar al Sănătăţii

0
97

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care l-a numit interimar la Ministerul Sănătăţii pe premierul Florin Cîţu. Premierul Florin Cîţu a anunţat că a avut miercuri în întâlnire cu reprezentanţii conducerii Ministerului Sănătăţii şi că va prelua interimar funcţia de ministru al Sănătăţii, după revocarea lui Vlad Voiculescu şi după ce Dan Barna a refuzat să ocupe poziţia.

Premierul Florin Cîţu a adăugat că joi va fi o şedinţă de Guvern şi va avea întâlniri online cu toţi directorii DSP şi directorii spitatelor COVID. Acesta a mai spus că prioritatea rămâne asigurarea celor 1.600 de paturi la ATI.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţia de ministru a lui Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a îşi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat o nouă propunere în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens am avut deja o întâlnire cu o parte din  conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am o întâlnire online una cu toţi directorii DSP şi cu toţi directorii spitalelor COVID.

În continuare rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru terapie intensivă şi în acelaşi timp să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine vom avea şedinţă de Guvern pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii care trebuiesc adoptate.

O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, altele acte normative care nu suportă amânare”, a declarat Florin Cîţu miercuri la Palatul Victoria.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here