Klaus Iohannis: Problema deșertificării este foarte importantă! Alocăm 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri

0
23

Președintele Klaus Iohannis participă la campania de reîmpădurire în zona deșertificată din județul Dolj. Iohannis a explicat că problema reîmpăduririlor este una extrem de importantă, de aceea vor fi alocați 1,5 miliarde de euro pentru reîmpădurire prin Programul Național de Reziliență și Redresare.

”Anul trecut am pornit acest proiect de reîmpădurire (…) Pe parcursul acelor luni am discutat cu autoritățile, cu specialiștii noștri, iar problema este extrem de importantă. Ne găsim în județul Dolj, unde deșertificarea este o realitate. Dacă nu se face nimic, nisipul merge mai departe, deja avem o pierdere de 1000 de hectare.

Cealaltă nevoie: cu toții ne dorim să avem mai multe păduri, cu toții am înțeles pericolul schimbărilor climatice. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență am hotărât să alocăm 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri. Aceste acțiuni, împreună cu stoparea defrișărilor ilegale, vor conduce la recuperarea unor terenuri foarte importante”, a spus Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here